Újabb hatalmas robbanás rázta meg Libanont

2021. augusztus 15. 08:36

Legalább húszan életüket vesztették vasárnapra virradóra az észak-libanoni Akkar városában egy üzemanyagtartály felrobbanása következtében - közölte az MTV helyi hírtelevízió a libanoni vöröskeresztre hivatkozva.

2021. augusztus 15. 08:36
null

Az MTV hét sérültről számolt be, az al-Arabíja pánarab hírtelevízió viszont mintegy száz sérültről jelentett. A libanoni vöröskereszt legalább 22 egységét mozgósították segítségnyújtásra a baleset helyszínére.

Libanon 2019 óta súlyos politikai, gazdasági és pénzügyi válsággal küzd, amit súlyosbított a Bejrút kikötőjében egy évvel ezelőtt történt robbanás.

2020. augusztus 4-én több tonna szakszerűtlenül tárolt ammónium-nitrát robbant fel. Az akkori detonációban több mint kétszázan meghaltak, és több mint hatezer-ötszázan megsebesültek.    

A gazdasági nehézségek következtében az ország üzemanyaghiánnyal is küzd, ami jelentős áremelésekhez és a meglévő készletek felhalmozásához vezetett. A múlt héten több üzemanyaglopási esetet is jelentettek. A hadsereget ezért szombaton kivezényelték a benzinkutak védelmére.

(MTI)

Fotó: Ghassan SWEIDAN / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2021. augusztus 15. 13:28
Nagyon jól tudják, hogy mindig rábasznak és mégis mindig szórakoznak ,persze szegény Libanonban kárára !
MayorAnna
2021. augusztus 15. 11:24
Javíthatatlan antiszemita lehet az, aki megátalkodottan zsidókat föltételez a libanoni robbanások mögött...
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. augusztus 15. 09:53
Gondolom a moszadnak meg semmi köze hozzá
istvanpeter
2021. augusztus 15. 09:27
No ugye, ott is van tűzijáték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!