Teljes testet eltakaró dresszel tiltakoznak az olimpián a német női tornászok a szexizmus ellen

2021. július 26. 16:45

Nem tetszik a tornászcsapatnak a sportágat övező szexizmus.

2021. július 26. 16:45
null

A német női tornacsapat tagjai teljes testet takaró dresszben mutatják be gyakorlataikat a tokiói olimpián, hogy így tiltakozzanak a sportágat övező szexizmus ellen – írja a Deutsche Welle.

A 21 éves Sarah Voss arról beszélt a hírportálnak, hogy meg akarták mutatni, bárki azt visel, amit csak szeretne, hosszú és rövid trikóban is csodálatosan nézhetnek ki és csodálatosan érezhetik magukat.Azt is hozzátette, hogy példaképekké szeretnének válni, és több sportoló is dicsérte a kezdeményezésüket.

A lábakat takaró ruhák engedélyezettek a nemzetközi versenyeken, de eddig szinte kizárólag vallási okokból viselték őket.

Nyitókép: Marijan Murat / DPA / AFP

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. július 29. 18:26
Azért lehet valahol igazuk van, ha valaki szép seggeket akar látni, menjen a strandra ott láthat eleget, az olimpia nem feltétlenül kell erről szóljon.
VeJoLa
2021. július 28. 10:27
Szerintem meg pont ez a dressz a hivalkodóan szexista, sokkal jobban kihangsúlyozza, amit állítólag el akar takarni, mint ha nem lenne! Nem lehet, hogy azért viselik, mert - a jó NDK-s hormon-edzés miatt - nem győznek már borotválkozni a lányok?
lendvaiildiko
2021. július 27. 20:59
Alapkérdés az, mi ellen tiltakoznak a német hölgyek, mi az a szexizmus. Nem lettem okosabb attól, hogy elolvastam a wikipedia szexizmus szócikkét. Ennek tükrében elképesztő az, hogy évek óta használják a libbbant sajtóban, embereket tesznek tönkre azzal, hogy rásütik a szexista jelzőt. E testre feszülő, minden domborulatot kihangsúlyozó, ráadásul vörös ruházat nem, hogy csillapítaná, de fokozza a férfiak érdeklődését. Agysebészeik nem véletlenül vélik úgy, hogy a német nők könnyen táncbavihető hölgyek ... Az alábbi definició szerint a vörös ruhás nők vajon mely típusú szexizmus ellen léptek fel.... A szexizmus olyan előítélet, diszkrimináció, amely az emberek (férfi vagy női) nemén vagy nemi szerepén alapul. A szexizmus szó eredete nem tisztázott, a fogalmat a 20. század második felének feminista mozgalmai kezdték el használni valószínűleg a rasszizmus szó analógiájára (a latin sexus szó,illetve annak újlatin és angol származékai férfi vagy női nemet jelentenek). A szexizmus általánosságban az a hiedelem, miszerint az egyik nem értékesebb, felsőbb rendű, mint a másik, ugyanakkor – a fogalom feminista eredetének megfelelően – a gyakorlatban legtöbbször a férfiuralom igazolásaként a nőket sújtó előítéletekre, azok hátrányos megkülönböztetésére szokták vonatkoztatni. Két alapvető fajtája létezik: a burkoltabb, nehezebben felismerhető, jóindulatú és az egyértelmű, sértő jellegű ellenséges szexizmus. Szélsőséges formája a nőgyűlölet (mizoginia) és a férfigyűlölet (mizandria).
airmax
2021. július 27. 14:01
Minek ehhez tiltakozni? (Vagy az újságírónak felhajtást csinálni a dologból) Ha feszes nasztróban akarnak tornászni, hát tegyék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!