Már öt halottja van a németországi robbanásnak

2021. július 29. 18:15

Két nappal a Leverkusenben történt robbanást követően további három holttestet találtak a romok alatt – közölte csütörtökön a német ügyészség és a kölni rendőrség.

2021. július 29. 18:15
null

Mint arról mi is beszámoltunk, robbanás történt kedden a nyugat-németországi Leverkusenben egy vegyipari gyárban, a baleset halottainak a száma immár öt főre nőtt. Két embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, az ügyészség ugyanakkor közölte, hogy nehéznek bizonyul a keresés, ugyanis az érintett terület csak korlátozottan megközelíthető, így drónokat kénytelenek bevetni. A robbanásban 31-en sérültek meg.

A tájékoztatás szerint a Chempark gyár szemétégető üzemében történt robbanást követően indított munkálatok a nyomozókkal történt egyeztetés nyomán a romeltakarításra fognak összpontosítani. Ezzel összhangban azonban tovább folyik az eltűntek utáni keresés, bár egyre kevesebb a remény, hogy túlélőket találnak. A német ügyészség gondatlan emberölés, illetve robbanás gondatlan előidézése gyanújával indított vizsgálatot.

Ahogy a keresési, úgy a robbanás okát feltárni hivatott nyomozási munkálatokat is hátráltatják a nehéz munkakörülmények. Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi környezetvédelmi hivatal még nem tudta megállapítani, milyen vegyületek szóródtak szét a környéken a robbanást követő füstfelhővel. Egy előzetes értékelés szerint dioxin-, PCB- és furán-vegyületekről lehetett szó. A cég közölte, hogy a robbanást követő tűzben oldószeres tartályok kaptak lángra.

(MTI)

Nyitókép: Roberto Pfeil / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2021. július 31. 08:28
Sáskajárás, vízözön, vegyi üzem robbanás, kész katasztrófa az ország, mint anno Egyiptom.
Newman
2021. július 30. 01:20
Ezek a németek sem a régiek már!
Gregorius
2021. július 29. 20:31
Megnéztem, nem lesz könnyű kiásni az okot. Itt vagy 50 vegyi cég működik és saját veszélyes hulladék égetőjük ( nem szemét égető!!!) is van, ahol bekövetkezett a robbanás. Szigoruan naplózni kell, hogy mikor mit égetnek, kérdés az, hogy mi maradt meg a tűz után.
ptrfarkas43
2021. július 29. 19:23
A környezetvédelmi hivatal nem rendelkezik megfelelő merőberendezéssel, kérjen segítséget Mo tól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!