Indiában már szeptembertől gyártják a Szputnyik V vakcinát

2021. július 13. 12:45

A hírt az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) jelentette be, amelynek közleménylét keddi számában ismertette az Izvesztyija című orosz napilap.

2021. július 13. 12:45
null

Az információ szerint az RFPI az indiai Serum Institute of India (SII) indiai gyógyszeripari vállalattal közösen ősszel kezdi meg a védőoltás gyártását. A gyógyszer első adagját várhatóan már szeptemberben forgalomba hozzák. A vállalat évente több mint 300 millió adag vakcinát fog előállítani.

Kirill Dmitrijev, az RFPI vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy

az indiai együttműködés fontos stratégiai partnerséget jelent a gyártási kapacitás jelentős növelése érdekében,”

és példát mutat arra, hogy az erő és a szakértelem egyesítésével életeket menthetnek Indiában és világszerte.

Adar Punavalla, az SII vezérigazgatója hozzátette, hogy örömmel dolgozik együtt az orosz alapokkal. Hozzátette: reméli, hogy a tesztidőszak kezdete után az elkövetkező hónapokban több millió adagra növelhetik a Szputnyik V gyártását.

Azt mondta, tekintettel a vírus bizonytalanságára,

fontos, hogy a nemzetközi intézmények és a kormányok együttműködjenek a világjárvány elleni további küzdelemben”.

A vakcinát kifejlesztő moszkvai Gamaleja kutatóközpontból már eljuttatták az indiai gyógyszeripari vállalathoz a sejt- és vektormintákat.

Az SII a Covid-19 elleni vakcina legnagyobb gyártója a világon, és már most 500 millió adag Szputnyik V előállítására képes. Előállítja ugyanakkor az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett Covishield vakcinákat, továbbá az amerikai Novavax által kidolgozott Covovaxot.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!