Képmutatók

2021. július 13. 13:12

Magyarország kerítést épített a déli határán 2015-ben, miután százezer migráns átlépte a határt.

2021. július 13. 13:12
Őry Mariann
Őry Mariann

„Litvánia 2021-ben kerítést épít a határán, miután Fehéroroszország felől 1300 migráns átlépi a határát. Mit mond erre az Európai Unió? Több határőrt a határra, gonosz Lukasenka el akarja árasztani az EU-t migránsokkal!

A frappáns összehasonlítás nem saját, Harald Doornbos holland újságíró tette közzé a Twitteren, és mondanunk sem kell, jó sokan meg is osztották. Egy felhasználót idézve: »Hát nem tudjátok, hogy a képmutatás uniós alapérték?« Kétségkívül arcba mászó a kettős mérce, amivel szembesülnünk kell.

Agnė Bilotaitė litván belügyminiszter a múlt hét végén jelentette be, hogy 41 millió euróból kerítést építenek a határra, a meglévő szögesdróttal párhuzamosan. A cél – mint mondta –, hogy minél gyorsabban fizikai akadály létesüljön a teljes litván–fehérorosz határon.

»Orbán nem dicső hadvezérként fog bevonulni a történelembe, hanem mint az a politikus, aki megbetegítette a magyar lelket. És ha hagyjuk, meg is fogja ölni« – zárul a bejegyzés, ami egy sor kérdést hagy bennünk afelől, hogy ebben hol van a migránsok jogainak védelme, és főleg hol van a sokszor emlegetett civilség. Valamelyik balliberális ripacs sem mondhatta volna szebben.

Kövér László házelnök a minap azt mondta, olyan mértékű agressziónak vagyunk kitéve, a normalitástól való olyan mértékű eltávolodást követelnek meg szinte normatív módon, ami nemcsak a magyarok ellenérzését váltja ki, hanem azt szerinte az európai emberek döntő többsége ellenszenvvel viseli el.

Így állunk most. Nem egymástól elkülönülő kérdésekben kell vitáznunk, mert egyrészt a liberális véleményterroristáknak eszük ágában sincs vitázni, másrészt pedig egy nagy, kiterjedt törekvéssel állunk szemben. Ennek a vége pedig Európa lerombolása.”

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. július 13. 14:54
Nem kerítés kellett volna oda, most sem az kellene. Tűzparancs. Az oda-vissza kísérgetésnek nincs semmi értelme, különösen minden féle retorzió nélkül
Kanmacska
2021. július 13. 14:50
Igaz, teljesen igaz. Nyugat már nem az európai értékeket képviseli, hanem valami aberrált, dekadans faszságot, ami az embereknek nem jó, csak a Deep State agyalta ki. Az emberek azonban nem hülyék, pontosan tudják, hogy mi a rossz nekik. A jón még gondolkodnak.
sozlib_abschaum
2021. július 13. 14:43
Van még olyan magyar (a moslékkoalíciósok nem magyarok), aki még hisz ennek az (eu) gittegyletnek?
pollip
2021. július 13. 13:58
Európa gyönyörű. Hegyek, völgyek, lankák, kis falvak, nagy városok sok száz éves épületekkel.....stb Csak bele akarnak ültetni valakik valakiket a készbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!