A berlini kormány döntött az azonnali árvízsegélyről

2021. július 21. 13:17

Egy héttel a Németországot sújtó árvizek után a szövetségi kormány összesen négyszázmillió euró azonnali segélyről döntött a katasztrófa sújtotta tartományok javára szerdán.

2021. július 21. 13:17
null

A segélynek köszönhetően helyreállíthatóvá válnak az épületekben és az infrastruktúrában keletkezett súlyosabb károk, és áthidalhatóvá válnak a legnehezebb szükséghelyzetek.

A berlini kabinet emellett megerősítette, hogy egy több milliárd eurós újjáépítési alap létrehozását is tervezi. Ennek pontos értékéről azt követően határoznak, hogy alaposabban felmérték a károk kiterjedését.    

Az eddig több mint 170 halálos áldozatot követelő katasztrófát követően Angela Merkel német kancellár és Olaf Scholz alkancellár gyors segítséget ígért a bajbajutottaknak. Merkel kedden azt mondta: várhatóan sokkal költségesebb lesz helyreállítani a megrongálódott infrastruktúrát, mint a korábbi árvizek után. A kancellár hangsúlyozta: vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem, de nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa.

(MTI)

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rrrrrr
2021. július 21. 16:28
aszonnali hatallyal rendeljék ki Pelkánt a nemet gatakra! ha beka embereket talal, azt jelentse ha pedig a cicazason jarna az esze, akkor irany a legkozelebbi hamburgi v berlini nemvalto klinika jah es javaslom h a magyar kossuth radio terjessze ki frekvenciajat Bonn ig, es a magyar vizallasok mellett a nemetet is jelentsek be, hatha legkozelebb majd a reakcio ido jobb lesz
iIonah
2021. július 21. 16:20
Adjunk mi is ezeknek, hadd lássák, hogy milyenek is vagyunk valójában.
Kétes
2021. július 21. 16:15
Helyes! Kétszer ad, ki gyorsan ad. Rettenetes lehet most a romok közt! Azért ne feledjük, hogy a kedves Unió épp most akarja elvenni tőlünk a pénzt, hogy ne építhessünk gátakat, hogy ne csökkentsük a CO2 kivocsátást, hogy ne fejleszthessük az elmaradott térségeket. Köszönjük meg az uniós politikusoknak és különösen Dobrevnek, Donáthnak és Csehnek!
Gullwing
2021. július 21. 15:34
Inkább ezzel kellett volna foglalkoznia a békepap lányának, nem velünk. A 2013-as árvíz megmutatta nálunk tudják a helyzetet kezelni a németeknél már akkor sem sikerült és most sem. Emberek élete szárad a lelkükön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!