Görögország mégis kér tesztet az orosz turistáktól

2021. június 28. 09:40

A dél-európai állam a Németország és Franciaország felől érkező kritikák után döntött így.

2021. június 28. 09:40
null

Áprilisban a görög turizmusért felelős miniszter, Haris Teocharis biztosította az oroszokat, hogy Görögország az EU által engedélyezett vakcinákhoz hasonlóan fogja kezelni az orosz oltásokat is.  

Most azonban – miután Franciaország és Németország részéről is érkeztek kritikák, amiért szerintük a görögök túl könnyelműen viszonyulnak az orosz vakcinához – elrendelték, hogy az orosz turistáktól tesztet fognak kérni, akkor is, ha már megkapták mindkét adagot a Szputnyik V-ből – olvasható az Euractiv oldalán.

A cikkben kitérnek arra is, hogy ez csak az orosz turistákkal szemben lesz így. Azon EU-s országoknál, ahol az orosz vakcinával olthattak – így Magyarország esetében is – nem fognak kérni tesztet akkor sem, ha nem valamelyik nyugati oltást, hanem például Szputnyikot kapták meg.

Kép forrása: AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. június 28. 15:30
Jöjjenek ide. Mi nem kérünk. balaton, Hévíz, Budapest.
kispufi
2021. június 28. 12:38
Bővebben ld. a térdepeltetés címszónál.
ujujuj
2021. június 28. 11:43
Ahhoz mennyire kell csicska lelkület, ha egy turizmusból élő ország kihajítja az orosz turistákat csak azért, mert a fényességességes nyugatról a német és a francia gazdi azt parancsolta nekik?
Fila2020
2021. június 28. 11:07
Az orosz túristák jól fogják érezni magukat Törökországban, Montenegróban, Horvátországban, és a világ barátságosabb táján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!