Németország nem ismeri el az EU-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat

2021. május 12. 14:00

A karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban.

2021. május 12. 14:00
null

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó – mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben. Jens Spahn tájékoztatóján a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban rámutatott, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban.    

Bizonyítékot szeretne látni a miniszter

Minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek.

Nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni,

hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok. Ebben az esetben „nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat” – mondta a miniszter.

(MTI)

Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. május 13. 06:54
A németek ismét bizonyították, hogy alkalmatlanok Európa egyben tartására, vezetésére. Ez a példa felhívás a tagállamok számára, hogy miképpen tartsanak be egymásnak, mert mondvacsinált indokok alapján korlátozza az emberek szabad mozgását.
FAbika
2021. május 12. 22:55
Hány millió eurós utalás az a bizonyíték?
Neutron
2021. május 12. 22:10
Milyen érdekes ! Jens Spahn férje elrendezte a maszk üzletet Németországban. Azóta ffp2 maszk kötelező. Most a vakcina meg az érdekeltség. Hello világ. Covid politika. Undorító az egész !
Vasalo
2021. május 12. 20:22
Be vannak szarva, mert odahaza nincs mivel oltani, söt a bunko média miatt az Astrára nem akarnak jelentkezni a németek, pfizerböl meg nincs elég, más meg nincs. Hogy ne törjön ki az országban a forradalom, mindennap kitalálnak valami baromságot, majd holnap pontosan az ellenkezöjét fogják tenni. Erre reagáltak ma reggel a csehek is, akik meg simán kijelentették, hogy a németek nem tudják garantálni az oltási bizonyitványok hitelességét, igy azokat nem ismerik el. Pont,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!