Megszüntették a Trump elleni vizsgálatot a kampányfinanszírozás ügyében

2021. május 08. 08:19

Egy pornószínésznő azt állította, hogy kampánypénzekből fizettek neki 2016-ban azért, hogy ne beszéljen Trumppal való korábbi viszonyáról.

2021. május 08. 08:19
null

A Szövetségi Választási Bizottság (FEC) megszüntette a vizsgálatot Donald Trump volt amerikai elnök ellen a kampánypénzek feltételezett törvénytelen felhasználásának ügyében, Trump pénteki sajtóközleményében üdvözölte a döntést. A republikánusokból és demokratákból álló bizottság a döntést azzal indokolta, hogy tagjai nem tudtak megegyezni a folytatást illetően, az előbbiek pedig külön közleményben leszögezték: felesleges a további vizsgálódás.    

Stormy Daniels pornószínésznő azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Trumppal, de a 2016-os elnökválasztási kampány idején Trump akkori személyes ügyvédje, Michael Cohen pénzt adott neki a hallgatásáért. Cohen, akit három év börtönbüntetésre ítéltek adócsalásért és a hatóság félrevezetéséért, 2018-ban elismerte a pénzátutalást. A feltételezések szerint a pénzt az elnökválasztási kampányra rendelkezésre álló összegből finanszírozták volna, megsértve ezzel a kampányfinanszírozási törvényt.     

A bizottság döntését mind Daniels, mind pedig Cohen Twitter-üzenetben bírálta. Daniels – eredeti nevén Stephanie Clifford – Twitteren „viccnek” nevezte az igazságszolgáltatást, Cohen pedig a The New York Times című lapnak küldött közleményében leszögezte: ahogyan őt, úgy Trumpot is el kellett volna ítélni. Ez utóbbira reagálva a volt elnök hazugnak és korruptnak nevezte Cohent. Trump egyébként a honlapján nyilvánosságra hozott közleményében köszönetet mondott a bizottságnak azért, hogy ejtette az ügyet.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2021. május 08. 10:48
Van itt kérem Stormy Daniels nevű pornószínésznő, Cohen nevű álzsidó, mind-mind az emberiség csúcsa. Pedig, ha Soros tudná, hogy Orbán miért ment Washingtonba és Trump miért fogadta: az elszámolást rendezték, Donald az ügy sikálási költségét Viktoron keresztül - Orbán tartja kezében a teljes magyar bankipar pénzét - bonyolította, de Budapestről valakik szóltak neki, hogy ORBÁN: LOP. Ezért rendelte Trump Viktort, hogy magyarázza meg... Ha tudná a jóságos Dzsordzsi, aki mindig csak a jót teszi és keresi, azon nyomban feljelentené az ügyet a Szövetségi Választási Bizottságnak.
Anonymtalan
2021. május 08. 09:55
Nocsak, hát nem libbancs rágalom volt?
zakar zoltán béla
2021. május 08. 09:49
bidenicus a kukkoLÓ
szemlelo
2021. május 08. 09:26
Ez a szokásos libsi módszer. Rágalmazás, felfújás, majd utólag kiderül, hogy nem volt igaz, de akkor már késő. Hányszor volt már ilyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!