Zöld utat kapott az egydózisú Szputnyik Light

2021. május 06. 15:42

79,4%-os hatékonyságot mutatott a valós életből vett tesztek alapján az egydózisú orosz vakcina.

2021. május 06. 15:42
null

A fejlesztéseket végző állami alap jelentése szerint Oroszország jóváhagyta a Szputnyik Light nevű, egydózisos vakcinát, miután az a valós életben végzett tesztek alapján 79,4%-os hatékonyságot mutatott a koronavírus súlyos lefolyása ellen. Az RDIF közlése szerint időközi eredmények az utolsó fázisos tesztekről a hónap végén fognak rendelkezésre állni – írja a Portfolio.

Az RDIF vezére szerint Oroszországban továbbra is a két dózisú Szputnyik V marad a fő vakcina, a light verziót inkább azon országok számára állítanák rendelkezésre, ahol nagyon felfutottak a koronavírusos esetszámok és gyors lépésekre van szükség a járványkezelésben. Hozzátette azt is, hogy az egyes ország már jövő héttől jelentkezhetnek a Szputnyik Light vakcináiért.

Nyitókép: Gerardo Vieyra / NurPhoto / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. május 07. 02:48
hajra. egyadagos oltasokkal kell vegigoltani nalunk a ciganysorokat, oket nem lehet ketszer elvinni oltasra.
Dr.Angelicus
2021. május 06. 17:27
Újraindult a koronavírus-járvány a Seychelle-szigeteken, abban az országban, amelyben arányaiban a világon a legtöbb embert oltották be kétszer a vírus ellen https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/koronavirus-oltas-vakcina-kinai.728452.html ???????????????????????????????????
night watch
2021. május 06. 16:39
A hatékonyság mutatók általában nem azt mutatják, hány százalékot véd meg a súlyos lefolyástól, hanem attól, hogy egyáltalán szimptómáid legyenek. A legtöbb vakcina a beoltottak közel 100 százalékát megvédi az elhalálozástól, a kórházba kerüléstől, vagy a súlyos lefolyástól. Kivétel az egyadagos Johnson&Johnson, amely csak 85%-ban véd meg a súlyos lefolyástól (de szintén 100%-ban a kórházba kerüléstől és elhalálozástól), és ezek szerint a Szputnyik light, amelyik 79.4%-ban.
pitypang1125
2021. május 06. 16:28
Bravó gratulálok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!