Trump ügyvédje után kutat az ügyészség

2021. május 28. 07:36

Amerikai szövetségi ügyészek vizsgálják, hogy volt, illetve jelenlegi ukrán tisztségviselők beleavatkoztak-e törvényellenes módon a tavalyi elnökválasztásba – jelentette csütörtökön a The New York Times című napilap az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

2021. május 28. 07:36
null

A nyomozás tárgya részben, hogy ukrán tisztségviselők  próbáltak-e Rudy Giulianin, Donald Trump volt amerikai elnök akkori személyes ügyvédjén és másokon keresztül félrevezető információkat terjeszteni Joe Biden elnökjelöltről, mostani elnökről. Ezek az információk Biden feltételezett korruptságáról szóltak, amelyeket Biden mindig tagadott. A nyomozást már a Trump-kormány utolsó hónapjaiban elkezdték brooklyni szövetségi ügyészek, és ez független attól a nyomozástól, amely Giuliani ukrajnai tevékenységét vizsgálja. Giuliani mindig tagadta, hogy bármilyen ukrán tisztségviselőnek eszköze lett volna.    

Az egyik vizsgált ukrán tisztségviselő Andrij Derkacs parlamenti képviselő a lap értesülése szerint

Az amerikai pénzügyminisztérium már szankcionálta őt, mert évtizedekre visszanyúló „aktív orosz ügynökként” azonosította.    

Manhattani szövetségi nyomozók április végén házkutatást tartottak Giuliani New York-i ingatlanjaiban – jelentették akkor különböző lapok. A házkutatás legalább részben összefüggött azzal a nyomozással, amely azt hivatott kideríteni, hogy Giuliani üzletelt-e illegálisan ukrán oligarchákkal.

2020 májusában Derkacs hangfelvételeket tett közzé, amelyek állítása szerint arról tanúskodtak, hogy Joe Biden nyomást gyakorolt a volt ukrán elnökre, Petro Porosenkóra. A feketelistán szerepelt Olekszandr Dubinszkij, Zelenszkij pártjának, a Nép Szolgája kormánypártnak a képviselője is. Dubinszkij tagadta, hogy köze lenne az elnökválasztásba való beavatkozáshoz. Nem zárható ki, hogy a párt megszavazza Dubinszkij kizárását a Nép Szolgája parlamenti frakciójából – írta a év elején Reuters hírügynökség. 

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 28. 11:17
Trump egy címeres gazember, egész életét a csalás és a törvénytelen üzletek kísérték végig !
cornelius#
2021. május 28. 10:47
A olyan messze állnak ezek az igazságosságtól mint Teréz anya a ketrecharctól.
OberEnnsinnen
2021. május 28. 10:19
A Rudit elszállító "Győzelem" nevű függönyözött autók függönyeit ugyanaz a gyártó készítette, mint anno itt nálunk, Budapesten Péter Gáborékét... Az alapanyag, a festés, technológia mind ugyanonnan származik: Made in Talmud.
Rugo
2021. május 28. 09:41
US - zs média + zs politikai maffia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!