Hamenei ajatollah Izraelről: Ezekkel a bűnözőkkel csakis az erő nyelvén lehet beszélni

2021. május 11. 21:50

Irán Izraelt ellenségként kezeli és támogatja a térségbeli Izrael-ellenes szervezeteket, így a Gázai övezetben a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot.

2021. május 11. 21:50

Irán legfőbb vallási és politika vezetője, Ali Hamenei ajatolláh kedden felszólított minden országot, hogy ítélje el az Izrael által a palesztinok ellen elkövetett „kíméletlen és kegyetlen bűncselekményeket”.

Hamenei az iráni állami televízió jelentése szerint kijelentette: minden állam kötelessége, hogy elítélje „ezt az ördögi, bűnös, kíméletlen és kegyetlen” izraeli fellépést. A palesztinoknak „erősnek kell lenniük, ellen kell állniuk és szembe kell szállniuk (Izraellel), hogy arra kényszerítsék a másik felet: hagyjon fel a bűncselekménnyel és adja meg magát azoknak, akiknek igazuk van és tisztességesek” – mondta a legfőbb iráni vezető. Hamenei hozzátette: „Ezekkel a bűnözőkkel csakis az erő nyelvén lehet beszélni”.

Irán Izraelt ellenségként kezeli és támogatja a térségbeli Izrael-ellenes szervezeteket, így a Gázai övezetben a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot. Izrael kedden fokozta a Gázai övezet elleni légitámadásokat, azt követően, hogy második napja hullottak palesztin rakéták Izraelre az egyre mélyülő konfliktusban, amelynek a palesztinok körében legalább huszonnyolc, Izraelben pedig két halottja van.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2021. május 12. 20:41
A heber nemzetfogalom alapja a mas nepek folotti uralom, amit Yahweh, sajat pogany istenuk tesz lehetove a szamukra. Ennek megfeleloen gyilkolhatnak halomra mas nepeket, pl. az amalekitakat: "13Józsue kardélre hányta az amalekitákat és hadi népüket. 14Ezután az Úr így szólt Mózeshez: „Írd le ezt emlékül egy könyvbe, és közöld Józsuéval, hogy az amalekiták emlékét kitörlöm az ég alól.” 15Mózes oltárt épített és Jahve-Nisszinek nevezte, 16mivel – úgymond – az Úr hadijelvénye a kézben!, az Úr háborút visel Amalek ellen nemzedékről nemzedékre." (Kivonulas 17) Az amalekitak megis eletben maradtakl. Ezert a Yahweh nevu pogany isten ve'res parancsban koveteli a kiirtasukat a cionazi agendanak megfeleloen: "Ezt mondja a Seregek Ura: Meg akarom torolni, amit Amalek Izrael ellen vétett: nem adott neki utat, amikor kivonult Egyiptomból. 3Rajta hát, menj, és támadd meg Amaleket, és töltsd be rajta és mindenén, amije csak van, az átkot. Ne kíméld, hanem ölj meg férfit és nőt, gyereket és csecsemőt, marhát és juhot, tevét és szamarat!” (...) 6A kenitáknak azt mondta Saul: „Rajta! Húzódjatok vissza, s vonuljatok ki Amalek földjéről, nehogy velük együtt benneteket is kiirtsalak. Mert ti, amikor kivonultunk Egyiptomból, megértők voltatok Izrael fiai iránt.” A keniták tehát odébb vonultak Amalek földjéről. 7Saul megverte Amaleket Havilától egészen Surig, amely Egyiptomtól keletre fekszik. 8Amalek királyát, Agagot élve fogta el, a népet azonban kardélre hányta, s így betöltötte rajta az átkot." (1 Samuel 15) Megis eletben maradtak, s David kiralynak is kaszabolnia kellett oket. Termeszetesen, a pogany isten parancsara: "Dávid virradattól napnyugtáig kaszabolta őket, és így betöltötte rajtuk az átkot. Azon a négyszáz legényen kívül, aki tevére szállt és úgy menekült, nem maradt élve egyetlen egy sem. 18Így Dávid visszaszerzett mindent, amit az amalekiták elraboltak." (1 Samuel 30) Olni nemcsak lehetoseg, hanem kotelesseg a pogany istenseg elott. Az ertekes vagyontargyakat pedig kizarolag az o folkent papjainak kell adomanyozni, egytol-egyig. Nem is lehet ketseges, kik talaltak ki ezt a pogany istenseget a heberek szamara: "19Minden ezüstöt és minden aranyat, minden rézből és vasból készült edényt az Úrnak kell szentelni, kerüljenek az Úr kincstárába!” 20A nép csatakiáltásban tört ki, a harsonákat pedig megfújták. Amikor a nép meghallotta a harsonazengést, hatalmas csatakiáltásban tört ki, s a falak leomlottak. A nép nyomban megrohanta a várost – ki-ki ahol éppen volt –, és bevették. 21Betöltötték az átkot mindenkin, aki a városban csak volt, férfin és nőn, fiatalon és öregen, az ökörig, juhig és szamárig, a kardnak élével." (Jozsue 6) Termeszetesen, a pogany Yahweh istenseg azota is gyilkossagra osztokeli nepet, amit azok kotelessegszeruen el is vegeznek. Hiszen gyilkolni egy sajat magunk altal kitalalt es megkrealt pogany istenkep parancsra: a heber logikaban ez a tortenelemi haladas vezerfonala.
MZXX
2021. május 12. 10:24
Semmi közünk hozzá, a brittek 1945-ben elbaszták a helyzetet, hogy nem két állam alakulhatott meg, csak egy. Távol kell maradni a problémától.
DoomGuy
2021. május 12. 08:11
Hameiniről, szavait nem vitatva, pont ugyanez jut eszembe. Az egész közel keleten az erő nyelve a mérvadó.
szürkeSzarvas
2021. május 12. 07:03
A deep stetehoz képest temészetesen a Netanyaut es a nemzeti zsidókat részesitjük előnybe-de azert amit az ajatollah mond-abban lehet valami.. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!