Újabb légi incidens történt Amerika és Oroszország között

2021. április 23. 12:49

Orosz vadászrepülőgép kísért egy amerikai felderítő gépet a Csendes-óceán felett.

2021. április 23. 12:49
null

Két orosz-amerikai katonai légi incidens is történt pénteken a Csendes-óceán felett: az orosz légierő egy MiG-31 elfogó vadászrepülőgépet emelt a levegőbe, hogy az orosz államhatár felé közeledő amerikai felderítő repülőgép kíséretébe szegődjön, majd amerikai vadászgépek »útba igazítottak« két orosz felderítő repülőgépet.

Az első incidens is hasonló volt

Az első incidensről az orosz Csendes-óceáni Flotta tájékoztatott közleményében:

egy MiG-31 elfogó vadászrepülőgép a Csendes-óceán felől az orosz államhatár felé közeledő amerikai felderítő repülőgép kíséretébe szegődött.

A vadászgép pilótái RC-135 típusú hadászati felderítőgépként azonosították a célpontot. Az amerikai gép visszafordult a légi támaszpontjára. A flotta hangsúlyozza, hogy az orosz vadászgép a nemzetközi légtérhasználati szabályokat szigorúan betartva hajtotta végre a feladatát.    

A második incidensről az oroszok adtak hírt

A másik incidensről az orosz keleti katonai körzet sajtószolgálata tájékoztatott.

Eszerint az amerikai légierő F/A-18 típusú fedélzeti elfogó vadászgépei kísérték az orosz Csendes-óceáni Flotta légierejének két Tu-142-es, nagy hatótávolságú, tengeralattjárók elleni repülőgépeit az óceán feletti tízórás repülésük egyes szakaszain. A két orosz gép nyolcezer kilométert repült, és ugyancsak a nemzetközi légtérhasználati szabályokat szigorúan betartva hajtotta végre a feladatát.    

Az Interfax orosz hírügynökség emlékeztet rá: az orosz védelmi minisztérium április 10-én, 16-án és 19-én arról tájékoztatott, hogy a légierő MiG-31-eseket vezényelt amerikai és norvég járőröző repülőgépek elfogására a Barents-tenger felett.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/US Navy Office of Information/MC2 Samantha Jetzer

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2021. április 24. 22:51
Kóstolgatják Vologyát ... RÁ FOGNAK BASZNI .
adonyi29
2021. április 24. 10:25
Addig kísérgetik egymást míg összejönnek....
Naten
2021. április 23. 22:44
Mi ez a sok agyhalott komment arról, hogy vissza lettek vezényelve az orosz katonák a határ mellől? "Putyin visszamenekült az Urál mögé", "bármibe lefogadtam volna, hogy nem mer majd támadni" és hosonlók. Ti annak örültetek volna, ha az oroszok legyalulják az általatok oly nagyra tartott ukránokat, vagy mi a fasz? Ti talán egy országok közötti totális háborúra vágytok ide a szomszédba? Gondolom, mert akkor lehetne teli pofával fröcsögve erényt fitogtatni, hogy nézzétek ország-világ, hát ezek a gonosz orosz kutyák mit művelnek!!!444! Egyébként meg kinek mióta van köze hozzá és bármilyen jogalapja arra, hogy belepofázzon, hogy egy szuverén ország milyen és mennyi csapatot vezényel a SAJÁT határa mellé? Majd, ha átlépi azt, akkkor lehet hőbörögni.
begmann1
2021. április 23. 22:20
Mondj olyan hadsereget amely nem küzd hasonló problémákkal, amely hibátlanul működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!