Merkel: Németország és Kína kölcsönösen ismerje el egymás vakcináit

2021. április 29. 09:18

A német kormányfő a kölcsönös elismerést a WHO szárnyai alatt látja kivitelezhetőnek.

2021. április 29. 09:18

Szerdán a német-kínai közös kormánykonzultáció előtt Angela Merkel német kancellár azt mondta, hogy Németországnak és Kínának kölcsönösen el kell ismernie a koronavírus ellen használt oltóanyagokat – írja a Bloomberg nyomán az Azonnali.

A német kormányfő

a kölcsönös elismerést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szárnyai alatt látja kivitelezhetőnek.

A cikk emlékeztet: az utóbbi időben komoly aggodalmak merültek fel a kínai vakcinák hatékonyságával kapcsolatban, az elismeréssel pedig ezen előítéletek lebontása is elkezdődne. A Pfizer képviselője szerdán azt is elmondta, hogy Kínától júniusban kaphatja meg az engedélyt a velük közösen fejlesztett vakcina.

A szerdai ülésen megszólalt Li Ko-csiang, a távol-keleti ország miniszterelnöke is. A kormányfő felszólította nemzetközi partnereit, hogy ne avatkozzanak be az ország belügyeibe. Erre azért került sor, mert Merkel beszédében érintette a hongkongi eseményeket is, valamint más kínai emberi jogokkal kapcsolatos ügyeket, például a muszlim ujgurok helyzetét is.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. április 29. 12:32
Az EU-t miért hagyja ki?
Nemaztmondták Feri!
2021. április 29. 11:17
Már végleg hülye az öregasszony! Mi köze a "kölcsönösségnek" az orvosi szakmaisághoz, ill. élettani jellemzőkhöz?
BandiMandi
2021. április 29. 10:58
Inognak az eus felsőbbrendűség bástyái. Dánok migránsokat ebrudalnak ki, francia tábornokok polgárháborúról beszélnek, a többiek meg retteghetnek attól, hogy valaki kiáll a Brandenburgi kapuhoz és elkiálltja magát: Németország a németeké.
fogas paduc
2021. április 29. 10:49
Na, a dk gondolkodhat az új narratíván. Hahahahahaha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!