Meghalt egy latino férfi rendőri intézkedés közben Kaliforniában

2021. április 29. 08:04

Mario Gonzalez a felvételeken zavartnak tűnt, és ellenállt az intézkedésnek.

2021. április 29. 08:04
null

Rendőri intézkedés közben halt meg egy Mariro Gonzalez nevű férfi a Kalifornia állambeli Alamedában április 19-én – közölte a CNN. A rendőrség most tette nyilvánossá az intézkedő rendőrök testkamera-felvételeit.

Zavartan viselkedett, ellenállt

A rendőrséget azért hívták ki, mert a férfi látszólag drog hatása alatt állt, illetve arról kaptak még információkat, hogy lopást követhetett el. A férfi az intézkedés megkezdése előtt körülbelül tíz percen keresztül beszélt a rendőrökkel, amely során nem volt hajlandó közölni a nevét.

Gonzalezt ezek után az intézkedő rendőrök arccal lefelé a földre teperték és leszorították. A videók alapján nem világos, hogy milyen erővel nyomták a földnek, de közben hallatszik, hogy az egyik rendőr azt mondja a többieknek, hogy:

Illetve: „Nem szorítjuk erősen”.

A halál oka egyelőre nem ismert

A férfi az intézkedést követően öt perc elteltével eszméletét veszítette. Miután a pulzusa nem volt kitapintható, a rendőrök megkezdték az újjáélesztését. Ennek ellenére a férfi a kórházba szállítás után meghalt. A halál okát egyelőre nem állapították meg.

Az intézkedő rendőröket fizetett szabadságra küldték, a helyi sheriff hivatala, illetve a kerületi ügyész is külön nyomozást indított az ügyben.

Címlapkép forrása: YouTube

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. április 29. 13:49
Na akkor várjuk a hazai ballibesek Szél elvtársnő által összekurjantott tüntetést, mert megöltek a terrorista USA-ban egy drogost! Este pedig gyertyákat az USA nagykövetsége elé.
Akitlosz
2021. április 29. 13:43
Érdekes, hogy a Mandinernek a bőrszín a legfontosabb az amerikaiaknál, ha az illető nem zsidó.
MayorAnna
2021. április 29. 12:28
Szerencsétlen fickó semmiféle(!) ellenállást NEM tanúsított. Hátrabilincselt kezekkel teljesen fölöslegesen nyomták arccal lefelé a faháncsos talajon-lehet, abból is lélegzett be. Olyan emberként mondom, aki egymástól tíz év különbséggel kétszer volt letartóztatva amerikai rendőrök által, és semmi kifogásom nem volt eddig a szakszerűségükkel szemben-úgy tűnik, fasizálódik az ottani rendőrség. Ez, amit ezzel a latinóval műveltek-egy horror volt.
kaltran
2021. április 29. 11:01
Innentől fogva csak arról akarok hallani, hogy ha fehéreket lőnek meg rendőri intézkedés közben. White lives matter WLM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!