Franciaországban toboroztak dzsihadistákat csecsen szélsőségesek

2021. április 27. 18:27

Őrizetbe vett kedden a francia rendőrség a terrorellenes ügyészség megbízásából hét embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Szíriába toboroztak dzsihadistákat – közölték igazságügyi források.

2021. április 27. 18:27
null

A 28 és 48 közötti férfiak közül hatan Oroszországban és Grúziában születtek, a rendőrség szerint valamennyien a csecsen közösséghez tartoznak, és terrorista bűnszövetkezettel és terrorizmus finanszírozásával gyanúsította meg őket az ügyészség a titkosszolgálatok előzetes eljárása keretében.    

A terrorellenes ügyészség rendszeresen leplez le Irakba és Szíriába dzsihadistákat toborzó hálózatokat.    

Tavaly szeptemberben harminc embert vettek őrizetbe egy terrorfinanszírozási rendszer miatt folyó nyomozás keretében: a feltételezések szerint a gyanúsítottak az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetek francia tagjainak utaltak át pénzeket Szíriába. Közülük végül nyolc ellen indult eljárás.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/IntelCenter

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. április 28. 09:57
De hát hol toborozzon szegény ártatlan dzsihádista?... HA AZ ÖSSZES EMBERE ELMIGRÁLT FRANCIAORSZÁGBA???... szegény Dzsihádista főnök is arra lett kényszerítve hogy ő is "szegény ártatlan üldözött migránsnak" adja ki magát... és elment az emberek után toborozni! DE MÉGIS... MI EBBEN A FURCSA? CSAK TETTE A DOLGÁT!...
geyza1947
2021. április 28. 08:04
Szomorú, hogy a francia titkosszolgálat ilyen késön reagált. Mióta téma ez a dzihadista rák ? Állitólag már legyőzték, de mégis ujra és ujra hallani öket.
Welszibard
2021. április 27. 23:43
Lesz utánpótlás. A szaporodó mecsetekben dolgoznak az imámok. Nincs annyi lehallgató apparátusa a francia nemzetbiztonságnak, amivel ezeket egyenként követni lenne képes. A liberalizmus kiengedte a dzsinnt a palackból, és nem fogja tudni visszazárni, mert liberális.
civis72
2021. április 27. 19:37
ezt is megértük... gyuribácsi nyílt társadalma egy pöcegödör
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!