A szakértők kötelezővé tennék a koronavírus elleni oltást Szerbiában

2021. április 08. 09:52

Egyelőre azonban az embereket akarják meggyőzni az oltás fontosságáról.

2021. április 08. 09:52

Zlatibor Loncar bejelentette, szakértőik azt javasolják, Szerbiában tegyék kötelezővé a koronavírus elleni oltást. A szakmai javaslattal a vezetés egyetért – adja hírül a délvidéki Szabad Magyar Szó.

Az egészségügyi miniszter szavai azonban nem egyértelműek, azokat a szerbiai sajtó is eltérően értelmezte. A Vajdaság Ma például arról ír, hogy a javaslat szerint csak az egészségügyi dolgozóknak lenne kötelező az oltás.

Az azonban biztos, egyelőre az embereket akarják meggyőzni az oltás fontosságáról. Egy szabácsi cég például 30 ezer dinárt (több mint 91 ezer forintot) ajánlott fel minden dolgozójának, ha beoltatja magát.

Loncar eközben bejelentette, hogy azokra a településekre, ahol eddig a legkevesebben oltatták be magukat, szakembereket küldenek, hogy előadásokat tartsanak. Mint mondta, ha kell minden gyárat, kollektívát meglátogatnak, hogy eloszlassák a polgárok félelmeit, bátorítsák a vakcina felvételét.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. április 08. 12:40
Lehet vergődni, de azok akik oltakoznak mindenhol előnybe lesznek, tehát aki nem szolidáris az viselje a következményeit.
zara
2021. április 08. 10:58
'szakértők ' kapják be... az egész gyengécska járvány alatt az ördögöt festették a falra és szivatták a népet... nem a 'szakértők ' döntik el h mit adatok be magamnak...lásd nürnberg code... fuck off...
VeJoLa
2021. április 08. 10:47
Őszintén remélem, hogy nálunk az oltás önkéntes marad, és még csak ki sem fogják kényszeríteni. Nem akarom, hogy az új államformánk a BigPharma globális oltásapartheidje legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!