A GRU két tagját keresi a cseh rendőrség

2021. április 27. 07:28

A gyanú szerint ugyanazok robbantottak Csehországban 2014-ben, mint akik novicsok idegméreggel próbáltak végezni Szergej Szkripallal az angliai Salisburyben.

2021. április 27. 07:28
null

A cseh rendőrség az orosz katonai hírszerzés, a GRU 29155-ös osztagának két tagját keresi a vrběticei lőszerraktárakban, a 2014-ben bekövetkezett két robbantás ügyében, amelyben ötven tonna lőszer semmisült meg és két vétlen civil halt meg – derül ki az Euronews cikkéből. A két férfi hasonlít arra a két gyanúsítottra, akik a brit rendőrség szerint novicsok idegméreggel próbáltak végezni Szergej Szkripallal az angliai Salisburyben, 2018-ban. Az ügy miatt diplomáciai háború tört ki Prága és Moszkva között.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2021. április 28. 13:22
Aha..szoval azt nevezted segitsegnek, hogy megvehettek iszonyu penzekert amerikai fegyvereket. Lehet ezt is segitsegnek titulalni... Sajat fogalmaim szerint ez fegyveruzlet. A segitseg az valami mas..
B_kanya
2021. április 27. 10:32
Ajvé, ezt írják a ruszkik: https://www.rt.com/news/461250-new-york-times-corrects-skripal-novichok/ "Haspel, instead, presented the president with generic images illustrating the harmful effects of some nerve agents, while the British claims of sick kids and poisoned birds were based on early intelligence reports, the corrected story says. While the Times amended the story and added an editor's note, the paper apparently forgot to scrub a photo caption describing a slipshod attack that also sickened children, killed ducks and required careful cleanup." Ó, Trump elnöknek IS kamu bizonyítékot szolgáltatott a CIA, ezzel kezdődött a szankciózás ezen fejezete?! Hogy hajóztak volna az őseik a USS Maine-en...
makám
2021. április 27. 09:41
meg a kisfiam apja faszát. azt.
röviden
2021. április 27. 09:15
Ki gondolta volna, hogy a GRU személyi állománya ilyennyire szűk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!