Vera Jourová: Nem engedhető meg, hogy politikai nyomás nehezedjen a médiára

2021. március 10. 16:50

Az Európai Bizottság alelnöke aggodalomra okot adónak nevezte, hogy a „független Klubrádió engedélyét nem újították meg”.

2021. március 10. 16:50
null

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének a médiaszabadság magyarországi, lengyelországi és szlovéniai helyzetéről tartott vitában Jourová azt mondta, az Európai Bizottság aggályai továbbra is fennállnak a média szabadságának helyzetével kapcsolatban.    

Magyarország esetében egyebek mellett aggodalomra okot adónak nevezte, hogy a „független Klubrádió engedélyét nem újították” meg, megkérdőjelezhető okokra hivatkozva. A rádió adása továbbra sem érhető el egy új eljárás lezárultáig – mondta.    

A cseh biztos reményét fejezte ki, hogy az általános uniós ügyek miniszteri tanácsában hamarosan ismét napirendre kerül a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás, és a tagállamok áttekinthetik a média helyzetével kapcsolatos legújabb fejleményeket.

(MTI)

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2021. március 15. 15:01
Amivel Fekete Győr fenyegetett, na az az igazi politikai nyomás! A Klubrádió jogi kérdés.
Esvány
2021. március 15. 13:13
"független Klubrádió engedélyét nem újították meg" 1. Nem független 2. A jogszabályok szerint NEM HOSSZABBÍTHATTÁK volna meg - sérült volna a jogállamiság.
Kétes
2021. március 11. 11:22
Verocska! Talán szólni kéne pl. Merkel asszonynak, hogy nem kéne az axel springeres tulajdonosnővel barátkozni, meg Zuckerberggel vacsorálni! A Deutsche Ellét már nem is hozom szóba! Magácskáról, a bekötöttségéről pedig már mindent elmondtak.
pitypang1125
2021. március 10. 23:33
Nem engedhető meg hogy belepofázz egy bírói ítéletbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!