Újabb demokrata szólította fel lemondásra New York állam kormányzóját

2021. március 12. 08:02

Bill de Blasio szerint a szexuális zaklatással vádolt Cuomo már nem méltó a kormányzói székhez.

2021. március 12. 08:02
null

New York városának polgármestere, Bill de Blasio felszólította New York Állam kormányzóját, Andrew Cuomot, hogy mondjon le az őt ért szexuális vádak miatt – írja a BBC. Cuomot jelenleg hat nő is azzal vádolja, hogy korábban szexuális módon zaklatta őket, befolyásával is visszaélve.

Polgármester kontra kormányzó

De Blasio – aki egyébként Cuomo politikai riválisa a Demokrata Párton belül – csütörtökön a sajtó előtt azt nyilatkozta, hogy teljességgel elfogadhatatlan az, ha valaki a hatalmával visszaélve másokat szexuálisan zaklat. Mint mondta:

Szorul a hurok

Andrew Cuomo demokrata kormányzót korábban sokan dicsérték a New York-i járványkezelés miatt. Később azonban kiderült, hogy több adatot is kozmetikázhatott, így például az idősotthonokban történt halálozási számokat is.

Ezen felül több nő is előállt azzal, hogy a kormányzó a befolyásával visszaélve tett feléjük kéretlen szexuális közeledést. Emiatt már több demokrata párttársa is felszólította arra, hogy vállaljon felelősséget a vádakért. Ezeket azonban Cuomo tagadja és korábban azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó lemondani a pozíciójáról.

Csütörtökön New York állam szenátusának elnöke, Carl Heastie engedélyezte, hogy impeachment-vizsgálatot indítsanak a vádak ügyében. Emellett pedig már több mint 55 demokrata törvényhozó szólította fel Cuomot a lemondásra.

Címlapképen: Andrew Cuomo, New York Állam kormányzója

Kép forrása: Seth Wenig / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 12. 10:07
Óvodás gyerek módszer. Senkinek semmiért nem "kell" lemondania, ha nem akar. Aki nagyot hibázik őt úgyis leváltja a főnöke. Aki bűncselekményt követ el őt úgyis elviszi a rendőrség. A politikai ellenfelek mongyon leznek folyton, mert legszebb öröm a káröröm, nekik abból politikai hasznuk van, ha a másik párt embere lemond.
szeekely
2021. március 12. 09:57
Azert vigyazzunk mar egy pillanatra, egy fajilag kivalasztott elit minoseg sokkal tobbet megtehet a mai vilagban, mint egy mezei pusztamarci. Cuomo-t is ki fogjak mosni szep feherre a ganejabol... Lol!
Rézvirág
2021. március 12. 09:37
Én azon gondolkozom, mit csinálhatott ez a Cuomo, hogy kiadták rá a kilövési engedélyt....? Hm....
józan paraszti ész
2021. március 12. 09:20
Komcsi az komcsi ott is. Egyiknek sem hiszem amit mond, de egy tuti amint hatalomra kerülnek kinyírják egymást. Megjegyzem ez az egyetlen pozitív tulajdonságuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!