Trump megmondta a támogatóinak, hogy oltassák be magukat

2021. március 17. 10:20

A volt elnök rajongói között sokan még máig szkeptikusak a vakcinákkal kapcsolatban.

2021. március 17. 10:20
null

Donald Trump volt amerikai elnök arra ösztönözte a republikánus támogatóit a FoxNewsban, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen – írta meg a BBC. Trump a TV interjúban „biztonságosnak” nevezte a vakcinákat.

Beállt az oltáspárti elnökök sorába

Az oltásprogram elkezdődésével több volt élő amerikai elnök is a beoltás mellett kampányolt. Mint korábban megírtuk, Bill Clinton, Barack Obama és George Bush is videóüzenettel bátorította az amerikaiakat arra, hogy vegyék igénybe a vakcinát. Trump azonban mostanáig nem nyilatkozott a kérdésben.

A FoxNewsnak adott interjújában azt mondta Trump a vakcinákkal kapcsolatban, hogy: „Olyanoknak is ajánlanám, akik nem akarják igénybe venni és ezek közül az emberek közül sokan rám szavaztak”. Hozzátette:

Vonakodnak a konzervatívok

A CBS által végzett kutatás szerint a republikánus szavazók egyharmada nem venné igénybe az oltást. Összehasonlításképpen ez az arány a demokraták körében csak 10%.

Trump megszólalása egy nappal azután jött, hogy Joe Biden elnök az aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sok konzervatív még mindig ódzkodik a vakcináktól. Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy: „Amennyiben Trump holnap reggel úgy ébredne fel, hogy nagyobb hangot akar adni a biztonságnak és a vakcinák hatékonyságának, azt megköszönnénk”.

Kép forrása: Mandel Ngan / AFP

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2021. március 17. 15:51
easy!
Armageddon
2021. március 17. 13:00
Minek? Hisz ez csak egy dem hoax! Ugye festetthajú pojáca?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!