Szerbiában fogják gyártani a Sinopharm-vakcinát

2021. március 11. 21:43

Szerbia Kínával és az Egyesült Arab Emírségekkel közösen épít területén üzemet, amelyben a kínai Sinopharm oltóanyagát fogják előállítani – jelentette be csütörtökön Aleksandar Vucic szerb elnök Abu-Dzabiban a szerb rádiónak nyilatkozva.

2021. március 11. 21:43
null

„A következő napokban, két héten belül aláírjuk a megállapodást. Ez egy új vakcinagyártó üzem lesz, amelyet Szerbia, Kína és az emírségek közösen fog felépíteni, és a Sinopharm oltóanyagait fogja gyártani” – közölte a szerb elnök, aki szerint a gyár október 15-én kezdi meg működését.    

A mintegy hétmillió lakosú Szerbiában eddig 1 millió 792 ezer embert oltottak be, közülük 647 ezren már megkapták a vakcina második dózisát is.

Az egymillió lakosra jutó beoltottak számát tekintve Szerbia európai viszonylatban második, a világon pedig nyolcadik helyen áll. Szerbiában jelenleg négy vakcina hozzáférhető, az amerikai-német Pfizer/BioNTEch, a brit-svéd AstraZeneca, az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm oltóanyaga. Szerbiában a járvány kitörése óta 503 291 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 4644-en hunytak el a kórban.

(MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. március 12. 09:30
Azt meg pláne nem értem miért iparkodnak annyira rábeszélni a dk nyuggereket, gondolom főleg azok nem regisztráltak :-)
Kriszta67
2021. március 12. 09:29
Azt ígérték mindenki be lesz oltva húsvétig aki eddig regisztrált. Most visszakoznak, hogy csak júliusra. De azért kampányolnak ezerrel, hogy még többen regisztráljanak. Jól pofára ejtik azokat akik rögtön regisztráltak mikor lehetett.
Magyarok Pásztora
2021. március 12. 03:59
Egyébként, senki nem gyárt vakcinát az eu-ban?
Zaajan
2021. március 12. 01:15
Itt a lépcsőn cigizek, letelt egy nap. Kellene egy webkamera az osztályra, rögtön visszavenne mindenki a kivert okoskodásából.pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!