Film készül a Notre-Dame leégéséről

2021. március 29. 16:50

Felhívást tett közzé hétfőn a párizsi Notre-Dame-székesegyház leégéséről filmet forgató Jean-Jacques Annaud a katasztrófáról amatőr felvételeket készítő szemtanúk számára.

2021. március 29. 16:50
null

A filmrendező a tűzvész estéjén Párizsban készült felvételeket keres, és mindenekelőtt olyan képek érdekli, amelyek a tragédia miatt Párizsban kialakult hatalmas dugókat, valamint a tűzoltókat buzdító énekléseket rögzítették az éjszaka folyamán. Ezenkívül a tűzben álló Notre-Dame-ot külföldön figyelők reakcióiról készült riportokat is keres a francia stáb. A felvételeket a „notredamebrule.com” internetes oldalra lehet feltölteni. Elképzelhető, hogy a kiválasztott képek bekerülnek a Notre-Dame brule (Ég a Notre-Dame) címen készülő alkotásba, amely várhatóan 2022-ben lesz látható.

A rózsa neve és a Hét év Tibetben 77 éves rendezője már elkezdte a forgatást a tűzvészről, amely 2019. április 15-én ütött ki a párizsi székesegyházban. A nagyszabású mozifilm 5 százaléka archív felvételekből, 95 százalékban pedig újraforgatott jelenetekből fog állni.

(MTI)

Nyitókép: Barrere Jean-Marc / hemis.fr / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
democRATS
2021. április 03. 12:18
"Film készül a Notre-Dame leégéséről" Az újjáépítése meg egyelőre fantasy...
I_Isti
2021. március 30. 08:38
Remélem lesz benne transzgender, meg fekete, meg muszlim tűzoltóhős...
annamanna
2021. március 29. 23:16
.....konkrétabban a leégetéséről....
Takita
2021. március 29. 18:10
Szerintem nemcsak a Notre Dame égett le, hanem a franciák is. Miközben milliós bevételeket kaszáltak az épületből, a tűzvédelem szintje csapnivalóan gyenge volt. Persze erről most hallgatnak, és megpróbálják "eladni" a tüzet, és megideológizálni a mérhetetlen nemzeti kárukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!