Iráni konfliktus: Izrael Teheránt vádolja hajója felrobbantásával

2021. március 01. 11:23

Az iráni külügyi szóvivő hétfőn visszautasította Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azon állítását, mely szerint irániak követték el a robbantást múlt héten az izraeli tulajdonban lévő teherhajón az Ománi-öbölben, hozzátéve, hogy a Perzsa(Arab)-öböl biztonsága nagyon fontos Teheránnak.

2021. március 01. 11:23
null

Szaíd Hatibzadeh hozzátette, hogy Netanjahu csak azért vádolja Iránt a robbantással, hogy elterelje a figyelmet hazája belpolitikai ügyeiről.    

A szóvivő leszögezte: ha az izraeliek ezt a vádat feszültségkeltésre akarják használni, Teherán nem marad tétlen.    

„Ha valami történik, alkalmas időben választ fogunk adni” – jelentette ki. A tel-avivi székhelyű Ray Shipping cég tulajdonában álló, bahamai zászló alatt hajózó Helios Ray hajón pénteken történt máig ismeretlen eredetű robbanás, amely négy lyukat okozott a hajótesten, nem sokkal a merülési vonal felett.    

A teherhajó autókat szállított különböző Perzsa(Arab)-öbölbeli kikötőkbe. A robbanáskor éppen a szaúd-arábiai Dammámból hajózott ki, végcélja pedig Szingapúr volt. Hétfőn Netanjahu az izraeli közszolgálati rádiónak adott interjújában azt mondta, a robbantást irániak követték el, s leszögezte azt is, hogy a síita államot tartja Izrael legnagyobb ellenségének. Előző nap hasonlóképpen nyilatkozott Beni Ganz izraeli védelmi miniszter is.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Ali Haider

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. március 01. 17:13
Pici nyilasocska.
MayorAnna
2021. március 01. 12:48
"Iráni konfliktus: Izrael Teheránt vádolja hajója felrobbantásával" Mi a vér a gond?!-az iráni atomtudóst néhány hete nem a zsidók robbantották föl? Miért gondolják ezek a zsidók, hogy büntetlenül terrorizálhatják a világot?!
zara
2021. március 01. 12:46
false flag ha el akarták volna súlyeszteni már el lenne...
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. március 01. 12:01
"A teherhajó autókat szállított különböző Perzsa(Arab)-öbölbeli kikötőkbe." Vajh honnan lett Szíriában/Irakban az al-kaidának és az isisnek több tízezer vadonatúj Toyota pickupja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!