Donald Trump kampányba kezdett

2021. március 16. 20:23

A volt elnök egy régi szövetségesénél tett látogatást.

2021. március 16. 20:23
null

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn meglepetés-látogatást tett Sarah Sanders kampányeseményén – írta meg a Foxnews. Sanders, aki korábban Trump elnöksége alatt a Fehér Ház sajtófőnöke volt, republikánus színekben indulna az arkansasi kormányzóválasztáson.

Sarah Sanders 2019 júniusában hagyta ott a sajtófőnöki pozíciót. Ezt követően Trump többször bíztatta, hogy induljon el a jövőbeni megmérettettésen. Sanders egyébként Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó lánya.

A legjobb ember, a legjobb helyen

Trump biztosította a támogatásáról Sanderst a kormányzói székért folytatott versenyben. Mint mondta, biztos abban, hogy a jelölt „mindig harcolni fog” a népért és az államért. Hozzátette: „Sarah szigorú a határokkal kapcsolatban, kemény a bűnözés tekintetében és teljes mellszélességgel támogatja az Alkotmány Második kiegészítését (a fegyvertartást biztosító szakasz – a szerk.) és a rendfenntartó erőket”.

A volt elnök a mondandóját a következőképpen zárta: „Imádja a hadseregünket, a veteránjainkat és hazáját, Arkansast! Sarah egy nagyszerű kormányzó lesz, övé a teljes és totális támogatásom!”.

Hogy reagál majd a párt?

A volt elnök akciója azért figyelemreméltó, mert korábban erős nyilatkozatokat tett a Republikánus Párt irányába. Egyfelől kijelentette, hogy ahol tud, ott a republikánus pártelit ellen fog kampányolni. Másfelől pedig megtiltotta, hogy a sajátjain kívül más republikánus szervezetek kampányolhassanak a nevével.

Sandersen kívül a republikánusok részéről még Leslie Rutledge jelentette be hivatalosan az indulását. Rutledge jelenleg Arkansas állam főügyésze.

Címlapképen: Donald Trump és Sarah Sanders

Kép forrása: Mandel Ngan / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. március 17. 08:43
Időben el kell kezdeni!
rovan
2021. március 17. 03:33
Amerika őt támogatja, nyert ügye van. De most igazán tegyen érte.
egyvilág
2021. március 16. 23:50
Trump és a Twitter, Biden és a Bevándorlók: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#amerika Illetve trump buktájáról röviden: https://egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT105_2020-11-19.shtml#egyebek
wrfri
2021. március 16. 23:50
Hogy sikerült mind három fotón szereplő emberről a legrosszabb pillanatban fotót készíteni, nem is értem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!