BL-sorsolás: megismétlődik a tavalyi döntő a legjobb nyolc között

2021. március 19. 11:20

Az egyetlen magyar érdekeltségű párharc a Chelsea-Porto lesz, az angoloknál Lőw Zsolt a másodedző.

2021. március 19. 11:20
null

Szerdán lezárultak a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntői, amelyek hoztak egy-két meglepetést, sokak szerint korszakhatárt is jelentenek: kiesett ugyanis Lionel Messi és Cristiano Ronaldo csapata, a Barcelona és a Juventus, – mindkettő a Ferencváros őszi csoportellenfele volt – és (vissza)tért az angol dominancia.

Három albioni csapat kvalifikálta magát ugyanis a legjobb nyolc közé, ahol helyet kapott még két német, egy spanyol, egy francia és egy portugál. Nemhogy közép-kelet-európai, hanem olasz együttes sincs tehát a legrangosabb európai kupa záró szakaszában,

amelynek sorsolását péntek délben tartották a svájci Nyonban.

Előzetesen ezek a csapatok várták tehát a sorsolást: Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Liverpool (angol), Manchester City (angol), Paris Saint-Germain (francia), Porto (portugál), Real Madrid (spanyol).

A negyeddöntő sorsolásánál semmilyen megkötés nem volt (azonos országbeliek és korábbi csoportelsők is találkozhatnak), a negyeddöntő párosításával együtt elkészítették az ágakat is, vagyis az elődöntők sorsolását is mindkét sorozatban.

Az esemény Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettesének köszönetével kezdődött: az olasz sportvezető külön megköszönte a Magyar és a Román Labdarúgó-szövetség segítségét a semleges helyszínek biztosításában, amelyre a járvány miatt volt szükség.

Aztán elkezdődött a sorsolás, amelyben a török sztár, Hamit Altintop működött közre.

Elsőként a Manchester City-t sorsolták össze a Dortmunddal, majd a Portót húzták a Chelsea mellé. A Bayern München majd a PSG-vel találkozik, így az utolsó meccs a Liverpool-Real Madrid lesz – két közelmúltbeli döntő megismétlődik tehát, hiszen 2018-ban Madrid-Liverpool, tavaly pedig Bayern-PSG finálét rendeztek.

A negyeddöntőket április 6-án és 7-én, a visszavágókat április 13-án, illetve 14-én rendezik. Az elődöntőkre április 27/28-án, valamint május 4/5-én kerül sor. A döntőnek Isztambul ad majd otthont, május 29-én.

 

Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia   

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locomotive
2021. március 19. 12:36
Szörnyűek a mandis címek. De arra akart utalni - talán -, hogy a 2017–2018-as döntő a real és a pool között volt. De az sem tavalyi :DD
mzperixx
2021. március 19. 12:20
Töröltem volna a hozzászólásomat, de nem megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!