Őrizetbe vették Navalnij szóvivőjét

2021. január 22. 13:12

Kira Jarmis kilenc napra kerül őrizetbe, így nem tud részt venni az ellenzék szombatra tervezett tüntetésén.

2021. január 22. 13:12
null

Őrizetbe vételéről maga a szóvivő, Kira Jarmis adott hírt Twitter-üzenetben. Nem ő az egyetlen Navalnij támogatói közül, akit a napokban őrizetbe vettek az orosz hatóságok azon a címen, hogy a tervezett tüntetés, így annak szervezése is törvénytelen.

Csütörtökön az orosz főügyészség és a belügyminisztérium külön is figyelmeztette a szombatra tervezett országos ellenzéki tiltakozás szervezőit, hogy a Navalnij támogatására előkészített tüntetéseket törvényellenesnek tekinti. Ezt pénteken megismételte Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője is.

A tiltakozásokat azt követően hirdették meg, hogy a Berlinből hazatérő Navalnijt vasárnap késő este már a moszkvai repülőtéren őrizetbe vették. A másnap megtartott bírósági tárgyalásról, amely elrendelte a politikus 30 napos előzetes letartóztatását, Navalnij a közösségi médiában videoüzenetben buzdította tüntetésre híveit.A szervezők nem kértek engedélyt a hatóságoktól a demonstrációkra, de nagy valószínűséggel nem is kaphattak volna. Moszkvában és az ország más régióiban a koronavírus-járvány végéig tilos tömegtüntetéseket rendezni.

(MTI)

Címlapkép: Kirill Kudrjavcev / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. január 22. 22:14
azért mosolyog, nagyon kemény lehet bizonyára!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. január 22. 18:38
Navalnijt - tudomásom szerint - sikkasztásért, vagyis köztörvényes bűncselekményért körözték. Mint Fletót a 2006 őszi eseményekért.
szürkeSzarvas
2021. január 22. 16:08
N. olyan az oroszoknál mélyállamos provokátorként,mintha itthon a Retkes Attilát akarnák a Patás helyére ültetni. :)
Robur
2021. január 22. 14:50
Faszszopó Putyin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!