A New York Times Orbánnal példálózik a hazugság művészetéről szóló cikkében

2021. január 11. 12:17

A lap felidézi Sztálin és Hitler módszereit, a jelenből pedig Putyint és Orbán Viktor említi.

2021. január 11. 12:17
null

A politikában a hazugság évszázados, Machiavelli már a 16. században azt ajánlotta, hogy csak nyugodtan hazudjanak a vezetők, ha az igazság ártana nekik – írta meg a The New York Times cikke. A cikk szerint azonban új jelenség, hogy a tömegek lelkesen fogadják, amint bolondot csinálnak belőlük. Hangsúlyozták: napjainkban ez meghatározó Magyarországon, Lengyelországban, Törökországban és a Fülöp-szigeteken is.

A cikkíró szerint a magyaroknál mostanság nagy keletje van azoknak a hazugságoknak, amelyek nem egyszerűen meghamisítják a számokat, hanem új valóságot kreálnak. A demagóg Orbán megtalálta Sorost, az emberbarát pénzembert, a magyar származású zsidót, miszerint ő az a sötét figura, aki a háttérből igyekszik aláásni az ország szuverenitását, bevándorlókkal akarja felváltani az ország lakosságát és megsemmisítené a hagyományos értékeket – írja a The New York Times.

(The New York Times)

Fotó: MTI

Összesen 339 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. január 13. 20:37
The NYT can bite my shiny metal ass! ;)
Wezuv
2021. január 12. 12:17
Készüljetek, jön a vörös veszedelem! "Világ liberálisai egyesüljetek!" "Ez a harc lesz a végső!" "Nemzetközivé válik a világ!" "Mi liberális ifjak indulunk, mert bennünk apáink reménye!" Ja, majd elfelejtettem: A kurva anyjukat! (a 150 millió áldozat nevében)
Wezuv
2021. január 12. 12:08
Milyen jól körülírták, hogy mi folyik a franciáknál, svédeknél, németeknél és innentől náluk is nemde?
iIonah
2021. január 12. 00:13
Ez már tényleg beteges és nevetséges amit Amerikában művelnek a lipsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!