Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek

2021. január 20. 18:41

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki gratulációját és jókívánságait Joe Bidennek az Amerikai Egyesült Államok elnökévé történt beiktatása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan.

2021. január 20. 18:41
null

A kormányfő azt írta, az elmúlt négy év bebizonyította, hogy az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságos és kölcsönösen előnyös együttműködés számos területen nagy lehetőségeket rejt magában. Orbán Viktor örömmel állapította meg, hogy ez az időszak új távlatokat nyitott a kétoldalú kapcsolatokban a biztonság, az energiapolitika és a gazdaság területén egyaránt.

A miniszterelnök biztosította Joe Bident arról, hogy a magyar kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése mellett a kölcsönös tisztelet és jóakarat alapján, „építve NATO-n belüli szövetségünkre, a terrorizmus elleni küzdelem iránti elkötelezettségünkre és Közép-Európa alternatív energiaforrásainak biztosítására irányuló közös törekvésünkre. Sok sikert és jó egészséget kívánok felelősségteljes feladatainak ellátásához” – zárta az új amerikai elnöknek írt levelét Orbán Viktor.

(MTI)
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2021. január 21. 11:21
OV részéről komoly hiba volt, hogy eleve Trump győzelmével számolt. Márpedig a tavalyi elnökválasztás nem olyan előre látható végű meccs volt, mint a Johnson-Goldwater vagy a Nixon-McGovern.
crydog
2021. január 21. 02:24
Feleslegesen gratulált. Nem sok időt adok Bidé Man-nak, max pár hónap és félreállítják. Kell az neokomcsiknak az első színesbőrű női elnök. A kérdés az hogy mi lesz az eljárás. Vagy elmeállapotra hivatkozva felmentik - ez a jobbik eset - vagy megint bevetnek egy Trump hívőnek álcázott ügynököt, akivel agyonlövetik, hogy aztán habzó szájjal dughassák Trumpot meg jó pár követőjét a dutyiba. Ne legyen igazam, de ezt a forgatókönyvet is simán el tudom képzelni.
szeekely
2021. január 21. 01:27
Nehez kimondani, kulonosen az itt trollkodo mandi-vitezek koreben, hogy Donald Trump az amerikai konzervativok szamara a remenyek folcsillantojabol a republikanus part teherteteleve valtozott. Megis ki kell mondani, ami lassan nindenki szamara vilagossa is valik. Ez az ember a sajat jobbik enjet vitte csodbe, hiu remenyek szonokakent ostoba fajankosagbol a konzervativizmus azsiojat tornazta le a beka feneke ala. Sebaj, ezt is tuleljuk. Mondja az amerikai konzervativ es igaza van. A magyar me'g vajudik. Mi az igazsag? Orban Viktor kotelessegszeruen allt ki Trump mellett, de o is latta, hogy ez ficko az o szamara nem partner. Nem er fol vele sem tudasban, sem inteligenciaban, legkevesbe pedig politikai tehetsegben. Donald Trump legjobbnak tekintett szovetsegeit operacionalizalta, kihasznalta oket sajat o:nzo celjaira. Minden lepese mogott a moho nagytoke ehes-bu:dos lehellete tenjengett. Orban Viktort csak azert fogadta a Feher Hazban, kerti vadkankent vigyorogva, hogy borsos aron rasozza a legdragabb amerikai katonai technologiat. Orban persze engedelmeskedett. A kigyo nem harap a rinoceroszba, mert csak a foga torne bele annak vastag borebe. De ebben a pillanatban Orban is meglatta vilagosan, hogy ez az ember elmeno" mult ido. Nem melto a feladatra, aminek elvegzeset hirdeti. A magyarok is tul fogjak ezt elni. Megtepezva, uj ellenfelekkel viaskodva, de ra fog ebredni a magyar nep-nemzeti tabor, hogy - a jobboldalnak is megvannak - minden orszagban, - meg a legnagyobban is a maga Gyurcsany Ferencei. Ok azok, akik ostoba modon tulsulyt hoznak letre magukkal szemben, s ezzel kiszolgaltatjak sajat kovetoiket, politikai taborukat, terfeluket az ellenoldali leigazok elott. Ez a mese most vegeter. Goodbye, Amerika Fleto-ja, eg Veled, Donald Trump!
szeekely
2021. január 21. 01:17
"A miniszterelnök biztosította Joe Bident arról, hogy a magyar kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése mellett a kölcsönös tisztelet és jóakarat alapján." Nagyon helyes, ezt igy kell. Minden hupplaho nelkul. Orban Viktor tudja, mi a feladata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!