58 milliárd euróval csökkenhet a német GDP az év végi zárlat miatt

2020. december 15. 17:49

A becslés azon feltételezésen alapszik, hogy a korlátozások január végéig fognak tartani.

2020. december 15. 17:49

A járványvédelmi zárlat év végi szigorítása 58,5 milliárd euróval csökkentheti a német bruttó hazai terméket a DIW Berlin gazdaságkutató intézet kedden kiadott tanulmánya szerint.

A DIW Berlin (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) alig néhány nappal ezelőtt kiadott előrejelzését módosította lefelé az év hátra lévő részére és január elejére elrendelt járványvédelmi zárlat további szigorítását feltételezve.  A DIW prognózisában abból a feltételezésből indul ki, hogy a korlátozások a járvány visszaszorítása érdekében a jelenleg kijelölt január 10-i határidőnél tovább, legalább január végéig fognak tartani. „A szigorú zárlatnak megvan ugyan a fájdalmas ára rövid távon, összességében azonban új lehetőségeket is megnyit a gazdaság előtt” – mutat rá a DIW elemzése. A második zárlat szigorú előírásai miatt a DIW a korábban jelzett 5,3 százalékról 3,5 százalékra mérsékelte 2021-es német GDP-növekedési előrejelzését, ami a bruttó hazai termékben 58,5 milliárd eurós elmaradásnak felel meg.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2020. december 16. 10:47
Magam azt tapasztalom, Mo erősen emelkednek az árak, folyamatosan minden évben. A legfontosabb napi cikkek, élelmiszerek sokszor az inflációs értékek felett. Miközben pedig akár a manipuláló, propaganda "köztévének" milliárdos többlettámogatást nyújtunk, a társadalmat becsapó, manipuláló kiszolgáló megnyilvánulásoknak milliós nagyságrendű fizetéseket irányítunk át a közösből, mások által megdolgozott adóforintokból, addig azoknak, akik az országot tisztességesen működtetik, azok számára a fizetések emelése helyett a többletmunka marad, számukra már nem marad forrás csak az, hogy adóikból támogathatják szándékaik ellenére azt is, ami kevésbé vagy nem tisztességes.
Kristály
2020. december 15. 21:46
Majd a 34 millió migri dolgozni fog és a német nem is kell hogy dolgozzon többet.
sors
2020. december 15. 18:35
Év eleji zárlat akkor, ebben a kontextusban.
Frankie Bunn
2020. december 15. 18:34
semmi baj, fel kell venni jó kis kölcsönt, valaki ajánlkozik is gyakran, amerikábul, talán tud magyarul is.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!