Újraszámlálást kezdeményez Trump stábja Wisconsinban

2020. november 04. 20:02

Wisconsinban a verseny 1 százalékponton belül van, így a lemaradó jelölt ki tudja kényszeríteni az újraszámlálást.

2020. november 04. 20:02
null

Donald Trump elnök kampánymenedzsere, Bill Stepien szerint az elnök azt tervezi, hogy „azonnal” újraszámlálást kér a wisconsini csatatér államban, ahol a verseny továbbra is szoros.

Wisconsinban a verseny 1 százalékponton belül van, így a lemaradó jelölt ki tudja kényszeríteni az újraszámlálást. Napközben ugyanis több gyanús jelenségre lettek figyelmesek megfigyelők és „szabálytalanságokat is jelentettek” áll a bejelentésben.

Stepien nyilatkozatában azt mondja: „Az elnök már jócskán elérte az újraszámítás igénylésének küszöbét, és ezt azonnal meg is fogjuk tenni.”

Az Egyesült Államok elnökségének sorsa még mindig függőben van. Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden a három ismerős csatatér államért küzd még mindig: ezek pedig Wisconsin, Michigan és Pennsylvania. A győzelemhez szükséges 270 elektori szavazat versenyében Bidennek 238, míg Trumpnak 213 van ezidáig. 

Minnesota, Wisconsin, Michigan, Georgia eredményeire még várni kell. Michiganben bejelentették, hogy helyi idő szerint szerda este előtt nem lesz eredmény, több tízezer levélszavazatot még nem is regisztráltak. Jocely Benson, michigani államtitkár szerdán sajtókonferencián jelentette be, hogy Grand Rapids, Detroit, Flint, Kalamazoo és más városok levélszavazatait még nem is regisztrálták a választási bizottságok.

Wisconsinban és Michiganben a szavazatszámlálások közepette folyamatosan közzéteszik az eredményeket. Ezek szerint Biden előnye Wisconsinban 0.6 százalék, Michiganben pedig 0.9 százalék. Pennsylvaniában, Észak-Karolinában és Georgiában változatlanul Donald Trump vezet.

Joe Biden kampánymenedzsere, Jennifer O'Malley Dillon szerdán újságíróknak kijelentette: úgy hiszi, hogy Biden megnyerte Nevadát és Wisconsint is, és jó úton halad afelé, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy mind Nevadában, mind Wisconsinban csak csütörtökre várható az eredmény. A kampányigazgató elmondta azt is, hogy nincs formális kapcsolatuk Donald Trump munkatársaival.

Több elemző is arra számít, hogy a vitatott eredményekre vonatkozó vitában a szövetségi alkotmánybíróság dönt majd. Az alkotmánybíróságon – Amy Coney Barrett napokban történt beiktatásával – 6:3 arányú a konzervatív bírák többsége. Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök még kedden, a választás éjszakáján újságíróknak azt nyilatkozta: az új alkotmánybíró, Amy Coney Barrett megszavazása, majd beiktatása törvénytelen volt. Állítását a demokrata párti politikus nem támasztotta alá.

Közben megszületett az eredmény Puerto Ricón is, ahol egyes kérdésekben népszavazást is tartottak. A helybéliek 52 százaléka arra voksolt, hogy Puerto Rico a továbbiakban ne az Egyesült Államok külterülete, hanem önálló tagállama legyen.
 

(Forrás: Facebook, AP, MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. november 05. 12:11
Mi köze ennek az agyfosásodnak ahhoz, hogy a bolsik számára minden sérti a jogállamiságot és a törvényességet, ami nem a szájuk íze szerint történik, és semmi sem (szemkilövetés stb.), ami az érdeküket szolgálja?
akosb
2020. november 04. 22:00
Ide is: Wisconsin voter turnout by year: 2000 - 67.01% 2004 - 73.24% 2008 - 69.20% 2012 - 70.14% 2016 - 67.34% 2020 - 89.25% Vajon csaltak?
Nehidd El
2020. november 04. 21:54
"Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök még kedden, a választás éjszakáján újságíróknak azt nyilatkozta: az új alkotmánybíró, Amy Coney Barrett megszavazása, majd beiktatása törvénytelen volt. Állítását a demokrata párti politikus nem támasztotta alá." Mert egy mocskos, gerinctelen neobolsinak a törvénytelenségnek maga a definíciója az, hogy neki nem tetszik.
Pangea
2020. november 04. 21:31
Crowder Election Stream on you tube. Hatalmas csalás van! Ebből botrány lesz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!