Gigantikus műalkotásra futott egy metrókocsi Rotterdamban

2020. november 02. 14:12

A hétfőn éjjel, éjfél után fél órával történt különös balesetben senki sem sérült meg. A jármű azóta is a műalkotás tetején várakozik.

2020. november 02. 14:12
null

Gigantikus, mintegy tíz méter magas műalkotásra futott fel egy rotterdami metrókocsi, amelyik áttörte a vágányzárat a De Akkers állomásnál – írták hétfőn a holland híroldalak. A hétfőn éjjel, éjfél után fél órával történt különös balesetben senki sem sérült meg. A De Akkers állomás a vonal vége, így utasok nem tartózkodtak a szerelvényen, a vezetőnek sem esett baja, volt ereje elhagyni a vonatot. Elővigyázatosságból kórházba vitték – közölte a rotterdami közlekedési vállalat a NU.nl portállal.

 

 

A jármű azóta is a műalkotás tetején várakozik, mivel jó időbe telik, amíg a katasztrófavédelem erői leemelik onnan – közölte a Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, a helyi védelmi szolgálat szóvivője a sajtóval. A rotterdami metró C vonalának végállomása melletti parkot Maarten Struijs szobrász alkotása díszíti, mely két hatalmas cetfarokból áll. Az egyik farok tartja most a metrószerelvényt. A baleset okát vizsgálják. Mivel végállomáson történt, úgy vélik, az incidens nem okoz csúszást a menetrendben.

(MTI)

Címlapkép: Twitter

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. november 03. 07:33
Szargentini mit szól a fékek és ellensúlyok holland működéséhez?
Tiszafa
2020. november 02. 19:14
Hogy fogják ezt leszedni...
Kormánypárti1
2020. november 02. 18:03
Bakker, én azt hittem hogy az is a műalkotás része! Így kéne hagyni, szerintem így sokkal modernebb alkotás.
lendvaiildiko
2020. november 02. 17:20
Amikor egyik Hollandiába elszegődött ismerősünk hazajött, dicsekedve elmondta: nálunk számítógép vezérli a metrokocsikat, nincs vezető a szerelvényekben. Nálunk is sajnos a 4-es földalatti vonalon vezetőnélküli szerelmények közlekednek. Nézett rám a "keleteurópai lemaradt kövületre", mint lúd a piros kukoricára. Mi lesz akkor, ha megbolondul a program. Na azóta a 4-es metró nekifutott az ütközőbaknak és látom Rotterdamban pedig felszállnak a szoftverhibásan vezetett kocsik.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!