Koronavírusos lett a Fehér Ház kabinetfőnöke

2020. november 07. 09:29

Mark Meadows kedd délután Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba.

2020. november 07. 09:29
null

Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke, Mark Meadows is – jelentette a The Hill című lap péntek éjjel. Az információkból nem derült ki, hogy Meadows mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. Kedd délután azonban Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba, a republikánusok választási kampányának központjába, és ott nem viselt szájmaszkot.

Az elsősorban a washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill emlékeztetett arra: Donald Trumpon kívül a Fehér Ház több vezető munkatársa fertőződött meg a koronavírussal az elmúlt hetekben. Köztük volt Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, Stephen Miller, az elnök belpolitikai tanácsadója és Hope Hicks kommunikációs igazgató. Még a nyáron koronavírusos lett Robert O'Breien nemzetbiztonsági tanácsadó is. Valamennyien meggyógyultak.

A Bloomberg News hírügynökség információi szerint pozitív lett a vírustesztje a Trump-kampány egyik munkatársának is.

Mark Meadows fertőzésének híre akkor került napvilágra, amikor az Egyesült Államokban pénteken csaknem 130 ezer új fertőzést diagnosztizáltak.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje – aki az eddigi szavazatszámlálási eredmények alapján várhatóan az Egyesült Államok következő elnöke lesz – péntek éjjel a Wilmingtonban mondott rövid beszédében hangsúlyozta: elnökségének már az első napján tervet mutat be a koronavírus-járvány megfékezésére. „Ez nem menti meg a már elveszített életeket, de megment majd rengeteg életet az előttünk álló hónapokban” – hangoztatta.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. november 08. 17:23
Hát, ahol a kretén sárgafejű bohóc az úr és kiröhögik a járványt. Ott az ilyen előfordul.
legkisebbek közül
2020. november 07. 10:32
Azt mondjuk, hogy Ausztria számunkra a minta. Jelenleg a napi fertőzési adatok egálban vannak, megemlítve, hogy a napi tesztelési szám Ausztriában akár 10 ezer teszteléssel is magasabb lehet. Nálunk több, mint kétszer annyian vannak kórházban, mint a szomszédoknál s a lélegeztetőgépeken ill. intenzív osztályokon kb. 400-400 fő. Viszont a napi elhalásozási számokban nem kicsi a különbség. Mo. naponta 2,5-szer annyian halnak meg, mint a szomszédoknál. A Telex már részletesebben sorolja fel az Ausztriában eddig meghozott intézkedéseket: "Sebastian Kurz osztrák kancellár október 31-én úgy nyilatkozott: "A helyzet világos: ha nem cselekszünk most, akkor túlterhelődik az egészségügyi rendszer". Az osztrák kormány még aznap szigorításokat jelentett be, amik november 3., kedd éjféltől érvényesek egészen november végéig. Eszerint: - Este nyolc és reggel hat között kijárási korlátozás van. Az otthonokat csak akkor lehet elhagyni ebben az időben, aki dolgozni vagy tanulni megy, boltba vagy gyógyszertárba, vagy pedig rászoruló családtagot megy gondozni, ugyanakkor éjszakai sétákat is lehet tenni. Aki ezt megszegi, akár 1450 eurós büntetésre is számíthat. - Minden rendezvényt és csoportosulást betiltanak, kertekben, garázsokban sem lehet privát bulikat tartani. Két háztartás hat felnőtt tagja ugyanakkor találkozhat egymással, hozzájuk maximum hat kiskorú csatlakozhat még. Üzleti találkozások is lehetnek. - Bezártak a hotelek a turisták és látogatók előtt, csak az üzleti utakra érkező emberek mehetnek ezekbe. - Az éttermekbe és bárokba nem lehet beülni, csak elvitelre lehet rendelni. - Bezártak a mozik, színházak, múzeumok, edzőtermek, fürdők és állatkertek. - Koncerteket, kiállításokat, előadásokat nem lehet tartani. - A síközpontokat bezárták. - November 30-ig a karácsonyi vásárok sem nyithatnak meg. - Az egyetemeken és középiskolákban távoktatást rendeltek el, de az általános iskolák és óvodák nyitva maradtak. - Az üzletek nyitva maradhatnak, de tíz négyzetméterre csak egy vendég juthat, a fodrászatok, kozmetikusok szintén működhetnek. - Temetéseket lehet tartani, maximum 50 ember lehet rajta, akiknek kötelező maszkot viselni. - Az idősotthonok nyitva maradnak, a dolgozókat heti egyszer kötelezően kell tesztelni, és csak az látogathat, akin a megelőző 24 órában negatív antigéntesztet, vagy 48 órában negatív PCR-tesztet csináltak. - Bővítik az állami bérkiegészítést (kurzarbeit), hogy így csökkentsék a munkanélküliséget. - Javasolták, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon tovább. - Ezek csak a legújabb intézkedések, de például a beltéri maszkhasználatot már szeptember közepén kötelezővé tették (Magyarországon október közepén). Ráadásul az osztrákoknál már szeptemberben kötelező volt az éttermekben is maszkot hordani, a magyar kormány ezt épp csak a napokban lépte meg."
legkisebbek közül
2020. november 07. 10:15
"Kemény szigorításokat vezet be Ausztria keddtől 2020. október 31. Bezárnak a hotelek, éttermek, uszodák, de az óvodák, iskolák továbbra is működnek. Ausztriában keddtől a profi sportok kivételével betiltanak minden rendezvényt, bezárnak a színházak, a múzeumok, az uszodák és a konditermek, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást vállalhatnak - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton. A hotelek sem fogadhatnak vendégeket. A veszteségek 80 százalékát az állam megtéríti. Emellett éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe: Ausztria lakosai este 8 és reggel 6 között csak meghatározott esetekben - például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás miatt - hagyhatják el lakhelyüket. Személyes találkozókra legfeljebb két háztartás tagjai között kerülhet sor. Az iskolák és az óvodák továbbra is nyitva maradhatnak, de a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények tanulói áttérnek a digitális oktatásra. Az üzletek korlátozások nélkül nyitva tarthatnak, és a személyes szolgáltatást nyújtók - fodrászok, kozmetikusok - is folytathatják munkájukat. Ugyanakkor 10 négyzetméterre csak egy vendég juthat." (infostart) Ausztria - nov.5. 7416-tal emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, meghalt 41 fő, kórházban van 2737 beteg, intenzív osztályon 407 fertőzött.
legkisebbek közül
2020. november 07. 09:52
S közben nálunk is a helyzet: "107 új áldozata van itthon a járványnak 2020. november 07. 09:28 5318 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 104 943 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 107 beteg, így az áldozatok száma 2357 főre emelkedett, 24 847-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 77 739 fő. Az áldozatok többsége idős, krónikus beteg volt. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, a halottak 29 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti. 5612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen." (telex)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!