Heten meghaltak, miután kézfertőtlenítőt kezdtek inni, mert elfogyott a buliban az alkohol

2020. november 22. 16:38

Oroszország, Szibéria, Jakutföld.

2020. november 22. 16:38
null

Hét ember meghalt, miután 69%-os metanoltartalmú kézfertőtlenítőt ittak egy oroszországi buliban, ahol elfogyott az alkohol – írja a Metro nyomán a 24.hu.

A cikkből kiderül: összesen kilencen ittak az antiszeptikus kézfertőtlenítőből, a hét halálos áldozat mellett két ember az intenzívre került, ők kómában vannak. Mindez a jakutföldi Tomtor nevű faluban történt csütörtökön. Az első három áldozat egy negyvenegy éves nő, valamint egy huszonhét és egy ötvenkilenc éves férfi volt. A maradék hat embert mentőhelikopterrel szállították Jakutszkba, közülük pénteken még hátom férfi meghalt, egy huszonnyolc, egy harminckét és egy hatvankilenc éves, szombaton pedig még valaki meghalt közülük. Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el.

Amióta a koronavírus-járvány miatt sok háztartásban alapkellék lett az alkoholos kézfertőtlenítő, több hasonló eset történt, márciusban például Iránban.

Nyitókép: MTI/AAP/James Gourley

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. november 23. 17:46
Azért az élet szelektál.
EMM195
2020. november 23. 14:51
Nem kár értük.
fogas paduc
2020. november 23. 12:28
A kézfertőtlenítőbe metanolt tenni - bizarrnak hangzik. Na, ezért kell a kémia órákra készülni.
Kup Lung
2020. november 23. 08:17
Akkor ezek a mai alkoholos kézfertőtlenítők már nem az igaziak. ---- Bezzeg nálunk a seregben a Pitralon arcszesz még nem volt tele ennyi méreggel. Itták is rendesen hasonló alkohol készlethiány esetén a tirpák földiek. Érdekes módon semmi bajuk nem volt tőle. Leszámítva hogy egészen hullára elmerevedtek mire a műanyag flakon aljára néztek. ----
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!