Ezret közelíti a halottak száma Törökországban

2020. november 01. 10:18

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogannak.

2020. november 01. 10:18
null

„Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy a Törökország égei-tengeri partvidékét sújtó tegnapi tragikus földrengés számos áldozatot követelt, sokakat megsebesített, és komoly anyagi károkat okozott. Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi teljes felgyógyulást kívánjak a sérülteknek. Biztosíthatom arról, hogy a baráti török nép mind a mentésben, mind a komoly károkat szenvedett települések újjáépítésében számíthat a magyarok segítségére és közreműködésére” – áll Áder János szombati részvéttáviratában, melyet a pénteki földrengés nyomán küldött a török államfőnek.

A péntek délutáni 7-es erősségű égei-tengeri földrengést Athéntól Isztambulig lehetett érezni, eddig mintegy félszáz halottja és 1000 sérültje van. Hajnalban ki tudtak menteni egy 70 éves férfit egy ház romjai alól a nyugat-törökországi Izmirben, másfél nappal a földrengés után, de közben a halálos áldozatok száma 46-ra nőtt.

Törökországban 44 a halálos áldozatok száma, a görögországi Számosz szigeten pedig kettő. A sebesülteké több mint 900, túlnyomó többségük szintén törökországi. Izmirben legkevesebb húsz épület dőlt össze. A mentésben mintegy ötezer ember vesz részt, és 20 keresőkutyát is bevetettek.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. november 01. 17:59
Az előző cikkben nem említették hogy áldozatok is vannak Törökországban, de a görögöket is jelentős anyagi kár érte és ott is meghalt néhány ember. Őszintén sajnálom mindkét népet, a lehetőségekhez mérten, Magyarország valószínűleg segíteni fog.
Zakar ZoItán BéIa
2020. november 01. 16:15
Ádernek legalább most hasznát vettük.
Mag Ányos
2020. november 01. 16:01
A cím és a tartalom szerencsére köszönő viszonyban sincs egymással. A sérültek, és nem a halottak száma ezer. Csak azt tudnám, miért olyan nehéz világosan és pontosan fogalmazni.
llnnhegyi
2020. november 01. 13:50
Iszonyat látni ezt az épület összecsuklást! Részvétem minden életben maradt embernek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!