Azerbajdzsán elismerte az orosz helikopter lelövését

2020. november 09. 18:53

Baku igyekezett arról biztosítani Moszkvát, hogy az incidens nem irányult az orosz fél ellen, és kártérítést ajánlott fel.

2020. november 09. 18:53
null

Azerbajdzsán elismerte, hogy orosz helikoptert lőtt el Örményország légterében, amiért az azeri  külügyminisztérium bocsánatot kért – közölték hétfőn orosz hírügynökségek. Baku igyekezett arról biztosítani Moszkvát, hogy az incidens nem irányult az orosz fél ellen, és kártérítést ajánlott fel. 

Az orosz védelmi tárca korábban közölte, hordozható légvédelmi rakétával lelőttek egy Mi-24-es orosz katonai helikoptert Örményország légterében, a hegyi-karabahi hadszíntértől távol, a Nahicseván azeri régió felőli örmény-azeri határ közelében. A legénység két tagja életét vesztette, egyet pedig sérülten szállítottak kórházba.

(MTI)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2020. november 10. 02:12
Ne itt verd a nyálad, menj inkább végig sötétedés után egy jó nigga környéken és úgy lerendeznek hogy összepisiled magad. Aki hülye az szenvedjen, másként sose fog kigyógyulni
Himalája
2020. november 09. 23:07
"Vörös Hadsereget gyakorlatilag az Egyesült Államok motorizálta." Lehet, nem tudom. Rengeteg teherauót kaptak ez igaz, segítségükkel vontatták pld. az ágyukat, melyeket eleinte gyakran lovakkal vontattak. Kaptak az pld. USA-tól 14000 repülőgépet, és 12700 tankot. Ám ezeket gyártottak maguk is. A háború alatt az oroszok pld. tankból 85 000 gyártottak, repülőgépből pedig 213 700 db. (1941-1945 között). Kaptak katonai bakancsokat, katonai pokrócokat, sátrakat, robanóanyagokat, allumíniumot a repülőgépgyártáshoz és még sok más egyebet. A hadianyag, melyet a háborús évek alatt kaptak az oroszok a szövetségesektől az orosz háborús évek alatti termelés 4% tette ki. Ez így kevésnek tűnik, azonban ha figyelembe vesszük, hogy a segitség zömét a háború utolsó másfél-két évében kapták, akkor ez az arány már majdnem az ötödére ugrik.
Pneumaticus
2020. november 09. 22:03
Ahogy a székely mondja: Kérik a pufont.
Dzsekvols
2020. november 09. 21:57
Mondjuk, azt érdeklődve figyelték páran, amikor a ruszkik a Fekete-tengerről hajóról (netán tengeralattjáróról) kilőttek valamit Szíriában - ezer kilométerről viszonylag pontosan. Amúgy nem értem, ezt a feszültséget ki szítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!