Oroszországban novemberben megkezdődhet a tömeges védőoltás

2020. október 20. 13:02

A Szputnyik vakcina tömegtermelése öt helyszínen zajlik, jelentős mennyiségben, közölte Vaszilij Ignatyjev, a vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója.

2020. október 20. 13:02
null

November végén megkezdődhet a Covid-19 elleni tömeges védőoltás Oroszországban – jelentette be Vaszilij Ignatyjev, a Szputnyik V elnevezésű első orosz vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója kedden egy moszkvai innovációs fórumon.

„Erről szó szerint minden nap tanácskozunk, folyik a munka. A Szputnyik vakcina tömegtermelése öt helyszínen zajlik, általános megítélés szerint jelentős mennyiségben, és a tömeges vakcináció november végétől, december elejétől kezdhető meg" – mondta Ignatyjev. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester hétfőn azt írta honlapján, hogy a lakosság tömeges védőoltása december-januárra várható.

A Gamaleja Intézet által kifejlesztett, augusztus 11-én bejegyzett Szputnyik V emberi adenovírus alapú vektorvakcina „posztregisztrációs” tesztelése jelenleg 40 ezer önkéntesen folyik Moszkvában. Ezzel párhuzamosan oltják a veszélyeztetett csoportokat, köztük az egészségügyi dolgozókat és a pedagógusokat. A novoszibirszki Vektor kutatóközpont által kifejlesztett EpiVacCorona peptidvakcinát október 14-én jegyezték be, és ugyancsak 40 ezer embert vontak be a kipróbálásába Oroszország több régiójában, köztük 150 65 évnél idősebb önkéntest.

A Csumakov Intézet által kifejlesztett teljessejt-vakcinának klinikai tesztelése hétfőn kezdődött meg 300 önkéntesen Kirov megyében. Bejegyzése a várakozások szerint még idén megtörténhet.

(MTI)

(Fotó: Egészségügyi dolgozó előkészíti a koronavírus (SARS-CoV-2) elleni vakcinát, mielőtt beadná egy önkéntentesnek egy moszkvai kórházban 2020. szeptember 17-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. október 21. 16:52
Munkásőröknek most az oroszokat kell utálniuk Lesz egy időgépem, ezeket a DK-s, MSZP-s dumákat nevekkel elküldöm az MSZMP-nek. Gyurcsány és Gyurcsányné lesz az egyik legérdekesebb, de Lendvai sem kutya.
Paskai
2020. október 21. 12:44
A vírus valóban veszélyes, de a ruszki ellenszere se lehet kutya.
Frick László Intézet
2020. október 21. 08:05
PUTYIN GONOSZ TERVE! -EZ VESZÉLYES! Állíjjuk meg Putyinot!
Frick László Intézet
2020. október 21. 08:04
"Minden,ami kínai vagy orosz, az veszélyes!" Dr-Dr Prof Habil Dr Bede Márton virológus,az Ázsia-és Dél-Amerika meg Afrika Tudományok Doktora, nácivadász, Újság és Világtörténelemíró, földrajztudós,macronológus, brit és más jelentős angolszász tudós, amerikonológus, virológus, császármetszőés nőgyógyász,Kocsis atya, a maoista tudományoknandidátusa,mezőgazdász,pedagógus, fotball szakértő, sörtudós,index geci felfedezése
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!