„Kolumbusz-szobor dől, Lenin-szobor épül” – L. Simon László a kultúrharcról

2020. július 31. 13:47

Mi az a kultúrharc? Miben különbözik a Sztálin-szobor ledöntése az amerikai szobordöntögetéstől? Miért van liberális túlsúly az egyetemeken? Olvasás a mobiltelefonok világában? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ L. Simon Lászlóval.

2020. július 31. 13:47
null

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Címlapkép: Mandiner

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2020. augusztus 02. 08:11
Hát én nem mondanám feddhetetlennek II. János Pál pápát sem. Főleg magyarként nem tenném ezt meg. Emlékezzünk arra, hogy amikor Romániában járt, hiába kérték a magyarok, hogy jöjjön Erdélybe is, mégsem jött. És ami ennél is súlyosabb, a moldvai csángók hiába fordultak hozzá, hogy támogassa a magyar nyelvű misét a templomaikban, meg sem hallgatta őket. A moldvai csángók templomaikban ma is románul folynak a misék. Ha nem tévedek, akkor ugyancsak ő bólintott rá arra, hogy Gyulafehérvártól elvegyék a Romániai katolikus egyház primátusát, és átadják Bukarestnek. Úgyhogy II. János Pál sem feddhetetlen.
még fokozza
2020. augusztus 01. 08:13
A kereszteket is le fogják dönteni.
barany
2020. augusztus 01. 07:32
Gratulálok! Kurva jó a humorotok fiúk, lányok.
Akitlosz
2020. július 31. 23:21
A szobrászat a politikusok egyik eszköze az egymás közötti hatalmi harcukhoz. Az egyik banda Horn Gyula szobrot emel, a másik banda Antall József szobrot. Aztán egyiket sem kellene. Élvezik provokálni egymást és a népet. A szobrok nem köztereket díszíteni vannak, az ott lakókat nem kérdezik meg. Szóval bölcsebb lenne abbahagyni a szoborgyártást politikusokról. Csináljanak szobrot guruló kockáknak, fürdőző kiskacsáknak, körzőző vonalzóknak, lehulló hársfaleveleknek stb. stb. stb.! Sokkal kevesebb probléma és sokkal kevesebb szobordöntés lenne belőlük! Az magától értetődő, hogy az új politikai hatalom lecseréli a régi hatalom szobrait! Úgyhogy ameddig politikusok gyártatják politikusokról a szobrokat addig abból vita, veszekedés és szobordöntögetés lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!