Franciaország 16 unión kívüli ország állampolgárát tesztre kötelezi belépéskor

2020. július 24. 22:18

Ezek között szerepel például az Egyesült Államok, Brazília, Törökország, Algéria és Izrael.

2020. július 24. 22:18

Franciaország 16 unión kívüli ország állampolgárát koronavírus-tesztre kötelezi a kikötőkben és a repülőtereken, mielőtt engedélyezné belépésüket területére – jelentette be pénteken Jean Castex.

A francia kormányfő közölte, olyan EU-n kívüli államokról van szó, amelyekben a koronavírus terjedését különösen gyorsnak, a fertőzöttek arányát pedig magasnak ítélik meg a francia hatóságok. Ezek között szerepel például az Egyesült Államok, Brazília, Törökország, Algéria és Izrael.

Azok az utazók, akiknek pozitív a tesztjük, kötelesek karanténba vonulni.

Jean Castex elmondta azt is: a koronavírus terjedésének megállítása érdekében semmiképpen nem javasolják, hogy a franciák az északkelet-spanyolországi Katalóniába utazzanak. A helyi hatóságok Spanyolország-szerte szigorították a járványellenes korlátozásokat csütörtökön, miután hirtelen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma. Franciaország múlt héten azt sem zárta ki, hogy a két ország közötti határ lezárására is szükség lehet.

A csütörtököt megelőző két hétben Katalóniában csaknem 8 ezer új esetet diagnosztizáltak, ami majdnem a fele annak, amennyi új fertőzöttet ebben az időszakban egész Spanyolországban regisztráltak. Castex elmondta, hogy folynak a tárgyalások Párizs és Madrid között arról, hogyan tudnák a két ország közötti forgalmat a minimálisra korlátozni. A francia egészségügyi hatóságok csütörtökön arról számoltak be, hogy jelentősen növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a vírushoz köthető halálozási mutatók javultak.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!