Folytassa Putyin! – Megszavazta a nép az orosz alkotmány módosítását

2020. július 01. 19:53

Az orosz elnök ezzel újabb két ciklusra kaphat lehetőséget.

2020. július 01. 19:53
null

A választásra jogosultak közel 65 százaléka voksolt az orosz alkotmány módosításáról, a többség támogatta a változtatásokat - közölte a Rosszija 24 hírtelevízió az orosz Központi Választási Bizottságra hivatkozva szerda este, a moszkvai urnazárást követően.

A többi időzónában leadott szavazatok 10,4 százalékának feldolgozása nyomán az alaptörvény megváltoztatásának támogatottsága 70,87 százalékon állt.

A módosított alkotmány – amellett, hogy elfogadása esetén konkrét állami szociális kötelezettségvállalási elemeket vezet be és módosít a hatalmi ágak viszonyán – a hivatalban lévő elnök, Vlagyimir Putyin esetében eltörli az újraválaszthatóság eddigi korlátozását, és újabb két elnöki ciklust engedélyez számára.

(MTI)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2020. július 02. 13:54
Úgy látszik a biztosat a bizonytalanért nem kockáztatják. És milyen igazuk van. Nem rángatják a gyeplőt hol ide, hol oda a vezetésben. Ráadásul Putyin nagyon jó vezetője az oroszoknak, ez a szavazások arányaiból mindig egyértelmű.
lewdberg
2020. július 02. 12:25
farsz szavazás amit így is masszívan végigcssaltak hogy meglegyen a "biztos" néptámogatás.
Andilla
2020. július 02. 12:24
Szerintem Putyin kifejezetten szexi. Nem olyan sármos mint az ügyeletes, nagymami kedvence szépfiú csapat: Trudeau, Macron vagy Karácsony, viszont karizmában és tehetségben, észben magasról veri a hármat együttvéve, sokszorosan. Na, ez a szexi. Egyébként nagyon sok orosszal találkoztam az elmúlt kb. 4 évben, főleg a cseheknél (maffiához nem volt szerencsém, csak hétköznapi emberekhez). A bábuskák öltözködésétől eltekintve elég normális nép, az pl. sokat elmond egy nemzetről, hogyan viszonyulnak a művészethez. Ők kifejezetten értékelik a zenét és egyéb finom dolgokat. A piát is, az más téma. (Mandi: a pontosvessző miért nem megengedett???)
u.cserkész
2020. július 02. 11:52
Az orosz nép, az átlagember gondolkodását, lelkét nyugati szemlélettel nem lehet megítélni. Napóleon is, Hitler is rosszul reménykedett. Manapság az EU és az USA is csak álmodozik, hogy megbuktatja az orosz vezetést. Egy gyenge, szétesett Oroszország senkinek sem lenne jó. Lásd Líbia, Irak, stb. mennyire jól sikerült egy kis, nyugati demokráciával megreformálni.:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!