„A szájmaszk miatt nem lehet megállapítani, hogy ki rabolta ki a boltot” – védekezett a bíróság előtt egy román bűnöző

2020. július 30. 14:39

Nem jött be.

2020. július 30. 14:39

„Lehet, hogy a vírus ellen véd a maszk, de az ellen nem, hogy felismerjenek, ha kiraboltunk egy boltot” – ezzel a címmel vezeti fel a Főtér a hírt, miszerint egy román bűnöző két boltot is kirabolt Franciaországban, de arra számított, hogy a szájmaszk miatt úgysem ismerik majd fel.

„A 35 éves román férfi először négyezer euró értékű ékszert lopott el egy ékszerüzletből a Franciaország középső részén található Blois városában, még június 20-án. Ez úgy sikerült, hogy tettestársa közben lekötötte a boltos figyelmét: egy, a kirakatban látható ékszer felől érdeklődött, és amíg a boltos hátat fordított, hősünk szépen elemelte az ékszereket. Két hét múlva ugyanezzel a módszerrel lovasítottak meg ötezer eurót egy bár pénztárából egy La Baule-Escoublac nevű településen” – ismerteti az előzményeket az erdélyi magyar honlap.

A második esetben azonban a biztonsági kamera felvette a lopást, a hely tulajdonosa pedig azonosította a román elkövetőt, miután a rendőrség kilenc gyanúsított arcképét is megmutatta neki. Ezt követően a férfit elfogták, bár nem sok hiányzott: éppen akkor kapcsolták le, amikor el akarta hagyni az országot, hogy hazatérjen Bukarestbe. A férfinál kétezer eurónyi készpénzt találtak.

A bűnözőt hamar bíróság elé is citálták, ahol próbálta tagadni bűnösségét. Azzal védekezett, hogy a felvételen látható elkövető kiléte nem állapítható meg, hiszen szájmaszkot viselt.

„A bíró azonban leintette, mondván: még ő is felismerte, hogy a felvételen ugyanaz a személy látható, aki éppen előtte áll, és tagadni próbálja, hogy így van. Ráadásul a mobiltelefonja is lebuktatta, azt ugyanis mindkét bűncselekmény helyszínén bemérték a rablások időpontjában. Ennyi „véletlen” egybeesés, na meg az, hogy a férfit már korábban is elítélték hasonló bűncselekmények miatt, már elég volt a bizonyossághoz, és egy év szabadságvesztésre ítélték” – zárul a cikk.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. július 31. 15:42
Mint a viccben: - Szívem, a boltban vagyok, vigyek valamit? - Maszk van rajtad? - Természetesen! - Akkor a kasszát hozd el!
optimiska
2020. július 31. 14:12
Éljen a (fr-ro) "fraternité"!
gondolkodó-x
2020. július 31. 05:06
"Ráadásul a mobiltelefonja is lebuktatta, azt ugyanis mindkét bűncselekmény helyszínén bemérték a rablások időpontjában." Tanuláság: Ha rabolni mész, hagyd máshol a mobilodat (persze ne otthon)!
di maggio
2020. július 30. 14:43
Bezzeg a kispesti kokainost maszk nélkül sem ismerték fel foci partnerei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!