200 eurós helyszíni bírság jár majd füvezésért Franciaországban

2020. július 25. 19:26

A franciák Európa legnagyobb kannabiszfogyasztói.

2020. július 25. 19:26
null

Szeptembertől kezdve 200 eurós helyszíni bírsággal sújtják majd azokat, akik tiltott kábítószert, például marihuánát fogyasztanak Franciaországban – jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök szombaton  Nizzában. Egy 1970-es jogszabály értelmében akár börtönbüntetést is érhet egy füves cigi Franciaországban, de valójában csak nagyon keveseket ítélnek tényleges elzárásra.

Európában a franciák fogyasztják a legtöbb kannabiszt, de kokainhasználóból is itt van a harmadik legtöbb. Castex szerint az új intézkedés leegyszerűsíti majd a rendőrök dolgát, hiszen egyből tudnak majd büntetni. Ha két héten belül befizetik, a bírság 150 euróra csökken, de ha 45 napon túl kerül rendezésre, akkor 450 euróra emelkedik a büntetés mértéke.

Emmanuel Macron francia elnök a választási kampánya során megígérte, hogy helyszíni bírságokkal igyekszik majd visszaszorítani a kisebb bűncselekményeket, amik a bíróságot túlterheltsége miatt sokszor megtorlatlanul maradnak Franciaországban.

A nyitóképen: füves cigit sodor egy fiatal nő egy berlini tüntetésen. MTI/EPA/Alexander Becher

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. július 26. 23:11
Libsik! Libsicik! Drogliberalizáció - kuka! :-)
kisgul
2020. július 26. 10:59
Na, Juhász Peti se megy ezután a csigazabálókhoz!
LAW AND ORDER
2020. július 26. 07:30
Szégyenteljes, drogpárti intézkedés. 3 év kényszermunka a minimum, hiszen a fűnél pusztítóbb drog nincs: megrontja a fiatalokat, szétrombolja a családokat, teret nyit a keménydrogoknak és a szervezett bűnözésnek. A baj gyökerét kell támadni, és az a fű.
lutra
2020. július 25. 23:17
Jól hangzik, de ha nem ismeri el a helyszínen a füvezést, akkor ugyanúgy büntetőeljárást kell indítani, mint eddig. Na és abban is van pénzbírság? Vagy ugyanolyan kamu, mint nálunk, ha eljár függőséget gyógyító kezelésre, megszüntetik az eljárást, és nem kap semmilyen büntit... Akkor miért ismerné el, hogy füvezett, 200 ejró nem aprópénz arrafelé sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!