Pórul járnak az Apple boltjait kifosztók

2020. június 03. 14:40

A cég olyan szoftvereket telepített az eszközeire, amely azonnal letiltja azt, ha illetéktelenül viszik el a boltból.

2020. június 03. 14:40

Az Egyesült Államokban a George Floyd halála miatt kitört tüntetések sok helyen zavargásba csaptak át, és a fosztogatók az Apple boltjait sem kímélték. Ezekből az üzletekből rengeteg IPhone-t és IPadet vittek el a tolvajok, de csak addig örülhettek a zsákmányuknak, amíg be nem kapcsolták a készüléket. A Forbes cikke rámutat, hogy az Apple az elmúlt években rengeteg biztonsági intézkedést tett azért, hogy az esetlegesen ellopott készülékeket a tolvajok ne tudják használni. A cég olyan szoftvereket telepített az eszközeire, amely azonnal letiltja azt, ha illetéktelenül viszik el a boltból. 

 

 

A Twitterre több olyan kép is felkerült, amelyen ilyen lopott készülékek láthatóak. A telefon a bekapcsolás után automatikusan közli, hogy vigye vissza a tolvaj az üzletbe, másrészről pedig felhívja az illető figyelmét arra, hogy az eszközön nyomkövető van, a hatóságokat pedig értesítették a lopásról.

Kép forrása: Business Insider

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. június 04. 10:45
Pórul jártak a sznob fosztogatók. Ha Huawei boltba törtek volna be, max a kínaiak figyelnék őket.
Kandeláber
2020. június 04. 07:41
A makik nem tudták, azóta is dühösen nyomkodják a készülékeket.
Krupp Skya
2020. június 03. 18:26
Nagyapám földjére is ilyet kellett volna telepíteni.
Senior
2020. június 03. 18:10
Majd akad a lopók közt egy hacker aki feltöri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!