Októberig nem lesznek nagy rendezvények Németországban

2020. június 18. 15:35

Az intézkedés célja a járvány esetleges második hullámának megfékezése.

2020. június 18. 15:35

Továbbra is érvényben maradnak Németországban a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok, az olyan nagy rendezvényeket pedig, ahol a kontaktkutatás és a megfelelő távolság betartása nem lehetséges, október végéig betiltják – számol be Angela Merkel bejelentéséről a CNN nyomán a Portfolio. Az, hogy mi számít nagy rendezvénynek, még nem egyértelmű: a pontos szabályokat később állapítják meg.

A kancellár hozzátette, hogy bár a fertőzések száma alacsony szinten stabilizálódott, de a világjárvány súlyosan érintette a német gazdaságot. Szerinte a járvány gazdaságra gyakorolt negatív hatása „a legsúlyosabb, amit valaha is tapasztaltunk a szövetségi köztársaság történetében”.

Az országban 580 új esetről és 26 új halálesetről számoltak be az elmúlt 24 órában, ezzel a megerősített pozitív esetek száma 187 764 főre növekedett.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
János bácsi
2020. június 18. 17:17
Nálunk lesz tömegrendezvény, mert a falusiak szeretik a tűzijátékot.
Cassi
2020. június 18. 16:57
Akkor nem lesz Schwarze Leben zahlen sem, mi lesz így a tomboló germán rasszizmussal?
Lombi
2020. június 18. 16:09
A járvány, vagy az erőszakhullám miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!