Kínai elnökről készült portrékat égettek Indiában

2020. június 18. 16:00

Mindez a keddi kínai határincidensben életüket vesztett indiai katonák temetésén történt.

2020. június 18. 16:00

Hszi Csin-ping kínai elnökről készült portrékat égettek csütörtökön Indiában, Kanpur városában pedig egyenesen az elföldelését rendezték meg a keddi kínai határincidensben életüket vesztett indiai katonák temetésén – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Nacionalista csoportok – amelyek kötődnek Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista Indiai Néppártjához, a Bháratíja Dzsanata Párthoz – kínai termékek vásárlásának bojkottjára szólítottak fel, továbbá a kínai cégekkel kötött állami szerződések felbontására. Surat városában több tüntető egy kínai gyártmányú tévét a földhöz vágott és megtaposott.

Kanpur városában megformázták a kínai elnököt életnagyságban és eltemették, másutt kínai zászlót is égettek és Kína ellenes jelmondatokat skandáltak.

Kedden kínai és indiai katonák vasdorongokkal és botokkal estek egymásnak egy határszakaszon. Húsz indiai katona meghalt, Kína nem közölte veszteségét. Újdelhi és Peking azonnal tárgyalni kezdtek a történtekről, és bár kölcsönösen egymást hibáztatják, megállapodtak abban, hogy nem engedik eszkalálódni a helyzetet, és lépéseket tesznek a béke biztosításáért a közös határon. Indiai és kínai katonatisztek csütörtökön is tárgyaltak a feszültség enyhítése végett.

(MTI)

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. június 18. 22:41
Osszátok a kínaiakat! Jól van!!!
lewdberg
2020. június 18. 19:10
hajrá India dögölj meg Kína
mgyfree
2020. június 18. 18:29
majd szifont vesznek kínai fón helyett bruhaaa
nick89
2020. június 18. 16:20
Talán a vuhani vírus pusztításának sem örültek ott Indiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!