Bejelentették a Trump emberei ellen vizsgálódó ügyész leváltását, de ő nem mond le

2020. június 20. 07:21

„Az igazságügyi miniszter közleményéből értesültem arról, hogy lemondok mint ügyész” – mondta az ügyben érintett Geoffrey Berman.

2020. június 20. 07:21

A washingtoni igazságügyi minisztérium péntek éjjel meglepetésre azt közölte, hogy távozik posztjáról az a dél-manhattani ügyész, aki Donald Trump amerikai elnök több szövetségese ellen is eljárást indított, a jogász azonban nem sokkal később bejelentette, hogy nem távozik posztjáról.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter közleményében tudatta, hogy Trump Jay Claytont, az amerikai tőzsdefelügyelet vezetőjét jelöli a posztra, és amíg a szenátus jóváhagyja a kinevezést, addig Craig Carpentino News Jersey-i ügyész látja el a Dél-New York-i ügyészi feladatokat. „Az igazságügyi miniszter közleményéből értesültem arról, hogy lemondok mint ügyész. Nem mondtam le, és nem is áll szándékomban lemondani posztomról, amelyre New York-i déli körzet bírái neveztek ki – tudatta nem sokkal később az ügyben érintett Geoffrey Berman.

Berman és irodája képviselte a vádat Michael Cohen, Trump korábbi személyes ügyvédje ellen, akit el is ítéltek. Emellett Berman vizsgálódik abban az ügyben is, hogy Trump jelenlegi ügyvédje, Rudy Giuliani jogszerűen járt-e el, amikor adatokat gyűjtött Ukrajnában Trump politikai ellenfeleiről. Giuliani két korábbi üzlettársa ellen is eljárást indított. Berman korábban Trump átadás-átvételt irányító csapatának tagja volt, miután a leendő elnök megnyerte a választást.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2020. június 23. 01:26
'ügyész leváltását, de ő nem mond le' akit leváltottak az nem kell lemondjon...újságiráshoz sem kell sok logika...
youngboy
2020. június 20. 15:40
Donald, úgy láttam, van neked lábad, és nyilván tudsz vele egy jó nagyot rúgni. Neki meg van segge!
HHH
2020. június 20. 09:19
Trumpnál erős a szembeszél. Remélem bírni fogja. Tuti nem egy szent de ezek közt szerintem egy sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!