Pompeo az Oroszországban kémkedéssel vádolt amerikai szabadon bocsátását követeli

2020. május 30. 22:20

Washington már korábban is többször sürgette Whelan szabadon bocsátását.

2020. május 30. 22:20

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az Oroszországban kémkedéssel vádolt és fogva tartott Paul Whelan volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követelte szombaton a Twitteren. A mikroblog-bejegyzésben az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy Paul Whelan ne juthasson hozzá a szükséges orvosi kezelésekhez, még mielőtt a helyzet kritikussá válna. „Követeljük Paul szabadon bocsátását” – írta Pompeo.

Az 50 éves Whelant – aki az amerikai mellett kanadai és ír állampolgársággal is rendelkezik – 2018-ban tartóztatták le Oroszországban. Az orosz biztonsági szervek hivatalos közlése szerint kémkedés közben érték tetten. Azóta letartóztatásban van és akár 18 évig tartó börtönbüntetés is kiszabhatnak rá. A volt tengerészgyalogost a héten csütörtökön kórházba szállították, és sürgős gerincsérv-műtétet hajtottak végre rajta. Pénteken visszaszállították a börtönbe. Washington már korábban is többször sürgette Whelan szabadon bocsátását.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. május 31. 05:58
Amerika "követeli", "sürgeti"...
kozmosz
2020. május 31. 00:38
És UK állampolgársággal is rendelkezik. https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Whelan_(security_director)
néhai Ch.Pilot
2020. május 31. 00:29
Nyilván a menyasszonya - egy kedves házi macska - már türelmetlenül várja. Mert mint tudjuk, az USA az az ország, ahol az emberek macskákkal házasodnak. https://mandiner.hu/cikk/20200521_osszehazasodik_a_macskajaval_egy_amerikai_ferfi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!