Megnyitották a turisták előtt a kölni dómot

2020. május 11. 16:20

Nyolc hét után tárta ki kapuit újra a templom.

2020. május 11. 16:20

Nyolc hét után ismét megnyitották a turisták előtt a kölni dómot.

„Miután a hónap eleje óta újra tartanak ott istentiszteleteket, lépésről lépésre egyre több ember látogathatja meg a székesegyházat bizonyos szabályok betartása mellett” – mondta hétfőn az intézmény egyik szóvivője. Egyszerre legfeljebb 200-an tartózkodhatnak a templomban és mindenkinek kötelező a szájmaszk viselése. A látogatók csak egy kijelölt útvonalon tekinthetik meg az épületet.

A vezetett dómlátogatások továbbra sem lehetségesek és a déli toronyba sem lehet felmenni. Építési munkálatok miatt emellett a háromkirályok ereklyetartója körüli terület is le van zárva. Március 15. óta csak csendes imádkozás miatt lehetett belépni a kölni dómba. Normál esetben naponta átlagosan 16-20 ezer ember keresi fel a katedrálist, amely Németország egyik leglátogatottabb temploma.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2020. május 12. 00:45
Aliék újra tapizhatják Helgáékat...Most már azoknak is el van takarva a szájuk, úgyhogy Aliék otthonosabban ügyködhetnek..E közben a német férfiak ostorral verik véresre a saját hátukat, és utolsó erejükkel is azt nyöszögik, hogy minden rosszért ők a felelősek, ide értve a világháborúkat, globális lehűlést, és felmelegedést...
Pandaka pygmaea
2020. május 11. 20:48
Ficki-ficki is lesz ismét?
harcimarci
2020. május 11. 20:15
Turisták?! A dóm előtti téren esténként már több a migráns, mint a turista ... Szilveszterkor meg kifejezetten ajánlatos elkerülni a teret...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!