Maszkgyártásba fogott egy híres német szabóság

2020. április 07. 16:14

A színes nyakkendőiről híres, százéves német Auerbach szabóság felfüggesztette hagyományos termékeinek gyártását és azóta csak maszkokat varrat.

2020. április 07. 16:14

Mióta a német Auerbach műhely meghirdette új termékét, nyolcezer megrendelést kapott kézzel varrott maszkjaira, amelyeket darabonként 18 eurós (6400 forintos) áron lehet megvenni. A cég igazgatója, Jan-Henrik Maria Scheper-Stuke elmondta, hogy hét varrónőjük mellé további húszat kellett felvenni, hogy képesek legyenek kielégíteni a megrendelésáradatot. Naponta 800-1000 új maszkot rendelnek tőlük.

A szükség az innováció szülőanyja – tette hozzá az igazgató, hangsúlyozva, nincs profit a maszkokon, csak a bekerülési költséget akarják fedezni az árból. „Ez egy túlélési gyakorlat. De már alig várjuk, hogy visszatérjünk a különleges alkalmakra, például esküvőre rendelt nyakkendőkhöz” – mondta.

Az online megrendelések zöme Németországból, Ausztriából és Svájcból érkezik, de Hongkongból is kértek már tőlük maszkot. Amikor meghirdették a varrónői állásokat, több száz jelentkezőjük volt. Sokakat el kellett utasítani, az új varrónőket pedig be kellett tanítani a maszkvarrásra.

Németországban, ahol eddig mintegy százezer a megerősített koronavírus-fertőzöttek száma, és a járványnak kicsivel több mint 1600 halálos áldozata volt, nem kötelező a maszk viselése. Angela Merkel német kancellár arról beszélt, hogy a maszk viselése nem feltétlenül védi meg az embert a koronavírus-fertőzéstől, és a textilből készült maszkok esetleg a vírus terjedésének kockázatát is növelhetik, ha nem mossák és vasalják őket rendszeresen.

(MTI)

(Képünk illusztráció)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2020. április 08. 08:54
Ez leginkább azért hír, mert szerepel benne "német szabóság". A Németországban piacra kerülő ruházati termékek 99,99%-át külföldön gyártják. Csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, hogy a helyi munkaerő által készített termékeket vásároljanak. De az akció reklámnak jó!
még fokozza
2020. április 07. 19:13
Ha szemüveg is lenne hozzá 3D szagos játékokra is alkalmas lenne.
DrPepper
2020. április 07. 19:13
A vírusgazdaságban a maszk előbb utóbb divatcikk lesz.
még fokozza
2020. április 07. 19:12
Lehetne okosmaszk! Valami elektronikával felruházva. Gyorsan szolgáltathatna egészségügyi adatokat a viselőjéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!