Venezuelai külügyminiszter: Kétségbeesésre vall az amerikai vádemelés Maduro ellen

2020. március 27. 06:48

Jorge Arreaza szerint a háttérben az áll, hogy Trump floridai szavazatokat akar nyerni a novemberi elnökválasztáson.

2020. március 27. 06:48

A washingtoni elit kétségbeesésére vall a Nicolás Maduro venezuelai elnök elleni amerikai vádemelés – közölte csütörtök este Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter. Arreaza szerint az, hogy az amerikai vezetés jutalmat tűzött ki Maduro és más magas rangú venezuelai tisztségviselők elfogásáért, mindössze Donald Trump amerikai elnök kormányának megszállottságát jelzi Venezuelával szemben. Hozzátette: mindez arra vezethető vissza, hogy Trump szavazatokat akar nyerni a novemberi elnökválasztáson Floridában. Az Egyesült Államok délkeleti tagállamában jelentős számú venezuelai bevándorló él.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint a Trump-kormány kábítószer-csempészetre és pénzmosásra hivatkozva vádat emelt Nicolás Maduro venezuelai elnök és több mint egy tucat jelenlegi és volt közeli munkatársa ellen. Az igazságügyi tárca nyilatkozata mellett közleményt adott ki az amerikai külügyminisztérium is. E szerint a külügyminisztérium 15 millió dolláros jutalmat helyez kilátásba Maduro elfogásáért. 

A venezuelai elnök csütörtökön visszautasította a vádakat, s kijelentette, hogy „az Egyesült Államok és Kolumbia összeesküvéséről” van szó, szerinte ez a két ország „parancsot adott arra, hogy erőszakkal árasszák el Venezuelát”. A venezuelai elnök a Twitteren úgy fogalmazott: „államfőként kötelességem megvédeni az anyaország békéjét és stabilitását bármilyen körülmények között”.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!